Emekli Bayram İkramiyesinde Son Dakika Haberi: Bu 2 Rakam Kabinede
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli Bayram İkramiyesinde Son Dakika Haberi: Bu 2 Rakam Kabinede

Emeklilerin 2022 yılı bayram ikramiyeleri için son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre ikramiyeye zam konusunun kabinede görüşüleceği öğrenildi.

Finans Magazin 11 Nisan 2022 17:15 1
Emekli Bayram İkramiyesinde Son Dakika Haberi: Bu 2 Rakam Kabinede

Emeklilere bayram ikramiyesinde kritik gün geldi.


2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Cumhur ittifakının seçim vaadi olan ve o dönemden beri her bayramdan önce emeklilere yapılan bayram ikramiyesi ödemesi için kritik gün geldi. 2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , emeklilerin bayram ikramiyelerine 100 liralık zam yaptıklarını duyurmuş ve geçen sene iki bayram öncesi emekliler 1100'er liralık ikramiye ödemesi almışlardı. Emekli ikramiye ödemesinde 2022 yılı Ramazan Bayramı yaklaşırken gözler, ikramiye tutarının artıp artmayacağı konusunda. Milyonlarca emekli vatandaş, bu sene ikramiyelere bir zam gelecek mi onu merak ediyor. Son günlerde gelen açıklamalara bakacak olursak 2 seçeneğin masada olduğu görüldü.


KABİNEDE GÖRÜŞÜLECEK

Edinilen son dakika bilgilerine göre Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının yarın yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek kabine toplantısında emeklilere bayram ikramiyesinin görüşüleceği öğrenildi. İkramiye miktarının aynı bırakılıp bırakılmayacağı , zam yapılması ihtimali konuşulacak.


İkramiyeye zam yapılıp yapılmayacağı konusu önemli. Çünkü zam yapılmaması durumunda Kurban Bayramı'nda da emekliler zamsız ikramiye alacak demektir. Ancak zam yapılması durumunda Kurban Bayramı'nda da 1100 liradan fazla ikramiye ödemesi alacaklar.


Bunun yanı sıra Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş da bu toplantıda görüşülecek. Türkiye'nin arabuluculuk teklifi üzerinde değerlendirilecek ve yeni yollar aranacak. Karadeniz'deki mayın riski de toplantının gündem maddelerinden.


EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN 2 İHTİMAL

Emekli ikramiyesine zam yapılması için iki ihtimalin masada olduğu öğrenildi. İlki enflasyon oranında bir zam. İkincisi ise 2 bin liraya çıkarmak. Enflasyon oranında zam yapılırsa emekli ikramiyesinin 1490 lira olması bekleniyor. Emekliler 2 bin liralık ikramiye ödemesinin yapılmasını istiyor.


Sizce emekli bayram ikramiyesi ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yorumlarınızı yazabilirsiniz.


İKRAMİYE TARİHİ

Emeklilerin 2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyelerinin, bayramdan önceki hafta hesaplara yatması bekleniyor. Takvime baktığımızda 25-29 Nisan tarihleri arasında ikramiyelerin hesaba yatması bekleniyor.


MİLLETE SESLENİŞ KONUŞMASI GELECEK

Kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçecek ve millete sesleniş konuşması yapacak. Bu konuşmada emekli ikramiye zammı hakkında açıklama gelmesi bekleniyor. Açıklamanın saat 19.30 civarında gelmesi bekleniyor. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2000 olmalı