Emekli Bayram İkramiyesi ve Asgari Ücrete Yeni Zam İçin Kötü Haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli Bayram İkramiyesi ve Asgari Ücrete Yeni Zam İçin Kötü Haber

Asgari ücrete ek zam ve emeklilerin bayram ikramiyelerinde artış yapılmasına dair AK Parti'den bir son dakika açıklaması geldi.

Ekonomi 6 Nisan 2022 21:01 2
Emekli Bayram İkramiyesi ve Asgari Ücrete Yeni Zam İçin Kötü Haber

Emeklileri üzen son dakika açıklaması geldi: AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan , emeklilerin bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı? sorusuna belirsiz bir yanıt verdi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan , emeklilerin bayramda alacakları ikramiyelere zam yapılacak mı yapılmayacak mı sorusuna değindi ve basın mensuplarının bu yönde gelen sorularına yanıt verdi. Özkan'ın verdiği cevap emeklileri üzerken , daha bayrama 3 hafta kalması en azından umutları biraz taze tuttu ancak emekliler çok da ümitlenmedi.


ASGARİ ÜCRETTE EK ZAM İÇİN KÖTÜ HABER

Son günlerdeki asgari ücrete ek zam tartışmalarına değinen ve asgari ücrete ek zam gelecek mi? sorusuna yanıt veren Özkan, "Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'mız net açıklamayı gerçekleştirdi. Sayın Bakan'ımız da gerekli açıklamaları yaptı." diyerek asgari ücrete ek zam için şimdi gündemde bir çalışma olmadığını söyledi.


Ancak bugün gelen bilgilere göre AK Partili bürokratların çoğunluğunun asgari ücrete ek zam yapılmasını talep ettiği öğrenildi. Ancak Cahit Özkan'ın bu açıklaması, şimdilik bir çalışma olmadığını gösteriyor.


EMEKLİ İKRAMİYELERİNE ZAM YAPILACAK MI?

Emeklilerin Ramazan Bayramı'ndan önce alacakları ikramiyelere zam yapılacak mı sorusuna cevap veren Özkan, "Şu aşamada bu kanun çerçevesinde, malum bu konuda bir çalışma yok. Ancak ramazan ayı 3 hafta daha devam edecek, yasama çalışmalarımız devam ediyor. Bu kanun çerçevesinde böyle bir düzenleme yok" şeklinde yanıt verdi.


Bu açıklamaya bakacak olursak emekliler, bu sene de 1100 liralık bayram ikramiyesi alacak.


ASGARİ ÜCRET KADAR VERİLSİN

CHP'den bugün gelen açıklamada emekli bayram ikramiyesinin asgari ücrete eşitlenmesi gerektiğine yer verildi.


BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Emeklilerin 2022 yılı bayram ikramiyelerinin 25 ile 29 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatacağı öğrenildi.


Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zaten ya çalışmak yoktur yada uygun görülmez vs böyle bidenge kavramı yok insanaların herseyi kısıtlanıyor buna bişey yapılmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bunlar nabız yoklama işleridir. Hükümet emekliye, asgari ücrete, ikramiyeler vs. Hepsine zam yapmak zorundadır. Çünlü koltuğu sallantıda millete para dağıtmazsan vermezsen kims oy vermez köprü yapmışın yol yapmışın millet onlara bakmaz boğazına bakar.