Elon Musk'ı Putin Vazgeçirmiş: '3. Dünya Savaşı Çıkacak'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elon Musk'ı Putin Vazgeçirmiş: '3. Dünya Savaşı Çıkacak'

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almaktan vazgeçmesinin asıl nedeni ortaya çıktı.

Dünya 8 Eylül 2022 16:46 0
Elon Musk'ı Putin Vazgeçirmiş: '3. Dünya Savaşı Çıkacak'

Aylar önce Twitter'ı satın almak için girişimlerde bulunan, ancak daha sonra bundna vazgeçen Elon Musk, bundna neden vazgeçtiğini açıklaıd.

Seneb aşındna bu yana en çok konuşulan konular arasına giren ve 44 milyar dolarlık anlaşma ile tarihe geçen , daha sonra Musk'ın cayması ile iptal edilen satın alma sonrası Twitter, Elon Musk'a dava açtı. Açılan davanın ilk duruşması 5 Ekim 2022 tarihinde görülecek. 

Twitter , Elon Musk'ın spekülasyon yaparak bunun üzerinden haksız kazanç elde etmek istediğini söylemişti. Business Insider is bir son dakika haberi geldi. ve Elon Musk'ın Twitter'ı neden almaktan vazgeçtiği konusuna değindi. Elon Musk'ın açıklamasına yer veren Business Insider, ortada bir üçüncü dünya savaşı tehlikesi olduğunu ve Elon Musk'un Musk'ın "3. Dünya Savaşı'na doğru gidiyorsak, Twitter'ı satın almanın bir anlamı yok" dediğini dünya kamuoyuna aktardı.

8 Mayıs tarihinde dünyaca ünlü Finans şirketi Morgan Stanley ile görüşen Musk, analistlerin kendisine 9 Mayıs'ta Putin'in yapacağı konuşmanın büyük önem arz ettiğini söyledi. Sovyetlerin Nazilere karşı zaferinin 77. yıl dönümünde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada, "Batı'nın Rusya'yı işgal hazırlıkları karşısında 24 Şubat'ta Ukrayna'ya özel askeri operasyon başlatarak tek doğru kararı verdik" dedi.

Bu açıklamanın dünya barışını tehlikeye sokacak bir açıklama olduğunu söyleyen Musk, Twitter'a gönderdiği mesajında "Birkaç günlüğüne yavaşlayalım. Putin'in yarınki konuşması gerçekten önemli. 3. Dünya Savaşı'na doğru gidiyorsak, Twitter'ı satın almanın bir anlamı yok" diyerek bu kararından vazgeçti.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç