Elon Musk Yeni Bir Alana Yatırım Yapıyor: Fiyatı Yüzde 1048 Artış Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elon Musk Yeni Bir Alana Yatırım Yapıyor: Fiyatı Yüzde 1048 Artış Oldu

Son dakika haberi: Elon Musk yaptığı son dakika açıklamasında yeni bir alana yatırım yapacağının sinyalini verdi.

Finans Magazin 10 Nisan 2022 10:04 0
Elon Musk Yeni Bir Alana Yatırım Yapıyor: Fiyatı Yüzde 1048 Artış Oldu

Hissesini aldığı, yatırım yaptığı her şeyin değerini arttıran Elon Musk bir son dakika açıklaması yaptı ve yeni bir emtia aracına yatırım yapacağı sinyalini verdi.


260 milyar dolar serveti olan ve dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, yeni bir iş alanına yatırım yapacağı sinyalini sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaştı. Tesla ve Space X'in Ceo'su olan , her açıklaması ile olay yaratan Elon Musk, hissesini satın aldığı ve en büyük yatırımcısı olduğu Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamasında Lityum fiyatlarının çılgın seviyelere ulaştığını söyleyerek son yıllardaki fiyat artışlarını yazdı.


Musk, söz konusu paylaşımının altına ise “Lityum fiyatı çılgın seviyelere ulaştı! Tesla, doğrudan madencilik ve rafinaj işine girmek zorunda kalabilir” açıklamasını yazdı. Dünyanın hemen hemen her yerinde olan, her yerde çıkabilen lityum elementinin kendisinde bir eksiklik olmadığını, çıkarma ve rafineri işlem hızlarının düşük olduğunu bildirdi.


ELEKTRİKLİ ARABA ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ

Lityum elementinin Musk için önemi ise elektrikli araçlarda kullanılan pillerin üretiminde kullanılıyor.


2 SENEDE 10 KAT ARTTI

Elon Musk, söz konusu paylaşımında 2020 yılında 6 bin 800 dolar seviyesinde olan Lityum fiyatının 2021 yılında 17 bin dolar seviyesine kadar çıktığını, 2022 yılında ise bu rakamın 78 bin 32 dolar seviyesine kadar fırladığı ve bu duruma baktığımızda iki yıl içerisinde Lityum fiyatında yüzde 359, son bir yıl içerisinde ise yüzde 1048 'lik bir fiyat artışı olduğu görüldü.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç