Elon Musk, Enflasyonun ve Emtia Fiyatlarının Düşeceği Tarihi Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elon Musk, Enflasyonun ve Emtia Fiyatlarının Düşeceği Tarihi Açıkladı

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk bir son dakika açıklamasında bulundu ve enflasyonun düşeceği tarihi verdi.

Emtia 21 Tem 2022 13:01 1
Elon Musk, Enflasyonun ve Emtia Fiyatlarının Düşeceği Tarihi Açıkladı

Tesla'nın Ceo'sundan enflasyon tahmini geldi.

Son dönemlerde tüm dünyanın ortak derdi enflasyon. Rekor kıran enflasyon ciddi seviyelere kadar çıkarken son günlerde yükseliş trnedinde yavaşlama görülmeye başladı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tesla ve SpaceX Ceo'su Elon Musk, enflasyonun düşeceği tarihi verdi.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk yaptığı açıklamada, emtia fiyatlarındason dönemlerde aşağı yönlü düşüşlerin başladığını ve bu durumun yüksek hızla artan enflasyonu azaltabileceğini, yüksek rakamları aşağı çekeceğini söyledi. Yıl sonuna doğru enflasyonun düşmesinin muhtemel olduğunu söyleyen Musk, emtia fiyatlarının düşmeye devam edeceğini söyledi. 

Şirketinin Çarşamba günü düzenlenen finansal sonuçları ile ilgili toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Musk, “Enflasyonun bu yıl sonuna doğru gerileyeceğini düşünüyorum” dedi ve “Emtia fiyatlarının aşağı yönlü bir trendde ilerleyeceğini düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Bu görünüme yine de ihtiyatlı şekilde yaklaşılması gerektiği uyarısını yapan Elon Musk, enflasyonun negatife dönmesi durumunda daha önce fiyatlarını artıran Tesla modellerinde indirime gidebileceklerini söyledi.

BAKAN NEBATİ'DEN TÜRKİYE'DE ENFLASYONA 5 MÜDAHALE

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir açıklama yaptı ve enflasyonun aşağıya çekilmesi için 5 adımın hazır olduğunu söyleyerek , ''Güncel enflasyon gelişmelerini mercek altına aldığımız toplantı kapsamında arz kesintilerinin gıda ve enerji fiyatları üzerindeki risklerini detaylandırarak stratejik tarımsal ürünlerin yurt içi arzındaki gelişmelerini kapsamlı bir şekilde değerlendirdik.''  ifadelerini kıullandı.

İşte resmi açıklama:

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hello