Elon Musk Açıkladı: Twitter Ücretli Sisteme Geçiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elon Musk Açıkladı: Twitter Ücretli Sisteme Geçiyor

Son dakika haberi: Twitter ile ilgili bir açıklama yapan Elon Musk, sosyal medya platformunun bazı kullanıcılar için ücretli olacağını söyledi.

Bilim ve Teknoloji 4 Mayıs 2022 20:28 0
Elon Musk Açıkladı: Twitter Ücretli Sisteme Geçiyor

Son dakika : Twitter bazı kullanıcılar için ücretli oluyor.

Geçtiğimiz hafta bir son dakika gelmiş ve dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ın dünya sosyal medya devi Twitter'ı satın aldığı, bu satın almanın 44 milyar dolara gerçekleştiğine yer verildi. Söz konusu satın alma sonrası Twitter'a bir dizi değişiklik geleceği açıklandı. Yapılan açıklamalara baktığımızda Twitter'da bot hesapların kapatılacağı ve kimlik doğrulamanın gelebileceği aktarılırken bir son dakika haberi daha geldi. 

Gelen son bilgilere göre Elon Musk'ın Twitter'ı bazı hesaplar için ücretli yapacağına yer verildi. Musk yaptığı açıklamada bazı özellikleri kullanmanın ücrete tabi olacağını, devlet adamlarından , doğrulanmış hesaplardan tweet yerleştirmek ve alıntı yapmak için üçüncü taraf web sayfalarından ücret talep etmeyi düşündüğünü söyledi. 

Bunun ardından bir de iş insanları ve hükümet görevlileri için de Twitter kullanmanın ücretli hale geleceğine yer verildi. Söz konusu hamle , 25 Nisan tarihinde gerçekleşen satın alma işleminden sonra geldi ve yakın zamanda yürürlüğe girecek gibi duruyor.

KİŞİSEL HESAPLARDAN PARA ALINACAK MI?

Edinilen bilgilere göre Twitter'ın sıradan kullanıcılara ücretsiz olarak hizmet etmeye devam edeceği, sadece ticari hesaplar ile devlet görevlilerinin hesaplarından maliyet alınacağına yer verildi. Söz konusu ücretin az olacağına yer verildi. 

Wall Street Journal gazetesine konu ile ilgili açıklamada ublunan kaynaklar, "Musk'ın, Twitter'ın yalnızca üç yıl özel şirket olarak yönetilebileceğini" ifadelerini kullandı. 

PARA İÇİN DEĞİL

Twitter'ı para için kullanmayacağını söyleyen 50 yaşındaki Amerikalı milyarderin, bu süreçten sonra Twitter'ı kamu mülkiyetine döndürebileceği konuşuluyor. Şirketle , para için ilgilenmediğini , daha çok şirketin çalışma şeklini eğiştirmekle ilgilendiğini söyleyen Musk,  "Para kazanmanın bir yolu değil. Ekonomi ile hiç ilgilenmiyorum." demişti.

Gelen bilgilere göre satın alma işleminin birkaç ay içinde tamamlanacağı , şimdiden bu konuda tartışmaların başladığına yer verildi. Musk, satın alma işlemi için 8.5 milyar dolarlık Tesla hissesini sattı.

Bu satın alma öncesinde ve sonrasında Tesla hisseleri yüzde 20 oranında değer kaybetti. Hisse şu sıralar 912 dolar.

Sizce Twitter'ın ücretli olması doğru mu? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi  yazabilirsiniz. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç