Eleman sıkıntısı oldukça büyüdü: Günlük maaş 200 dolar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Eleman sıkıntısı oldukça büyüdü: Günlük maaş 200 dolar

İTO Başkanı yaptığı son dakika açıklamasında birçok sektörde eleman sıkıntısı çıktığını söyleyerek önemli ifadeler kullandı.

İş Dünyası 11 Şubat 2024 3
Eleman sıkıntısı oldukça büyüdü: Günlük maaş 200 dolar

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kaynakçıların istediği günlük ücreti açıkladı.

İTO Başkanı yaptığı son basın açıklamasında sektörlerde yaşanan eleman sıkıntısına dikkatleri çekti.

İş dünyasının en acil olarak çözüm beklediği 3 sorun olduğunu söyleyen Avdagiç, Türkiye'nin ihracat ile ilgili hedeflerine ulaşma konusuna asla takılmaması gerektiğini söyledi. İkinci sorunun ithalatın cazip hale getirilmemesi olduğunu söyleyen Avdagiç, üçüncü konunun ise yurt içi kaynakların efektif ve doğru şekilde yönlendirilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

ARTIK 200 DOLAR İSTİYORLAR

Tuzla tersaneler bölgesinde kaynakçıların günde 100 dolar aldığını, ancak son dönemlerde zam istediklerini söyledi. Kaynakçı sıkıntısının başlaması ile birlikte Tuzla Tersaneler bölgesinde 100 dolar günlük maaş alan kişilerin şimdi 200 dolar istediğini söyledi. Uzak Doğu'dan kaynakçı getirme noktasına geldiklerini söyleyen Avdagiç, sürecin eğitim olduğunu söyledi.

Güncel döviz kuruna göre baktığımızda 200 dolar 6136 TL'ye denk geliyor.

MEB aracılığıyla kursların açılması ve orada iyi bir çıktı yakalanmasını, kalfalık çıraklık müessesesinin yeniden canlandırılması gerektiğini söyledi.

Eğitim planlamalarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen İTO Başkanı Şekib Avdagiç, üniversite konseptinin de yenilenmesi gerektiğini söyledi. 81 ilde üniversite var. Bu politikanın bölümlerinin güncellenmesi gerektiğini söyleyen Avdagiç, "Evet hekim olmak, mühendis olmak için, hukukçu olmak için üniversite gerekiyor. Ama yazılım sektörü artık 4 yıl tahsil istemiyor" dedi.

İyi bir yerde iş öğrenmenin üniversite diplomasından daha önemli olduğunu söyleyen Avdagiç, bu konuda çalışmaların yapılmasını talep etti.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
beni alin maraş tan 150 dolar tmm
Ziyaretçi 5 Ay Önce
beni alin maraş tan 150 dolar tmm
Ziyaretçi 5 Ay Önce
kim veriyor 100 dolar ben gideyim ona Allah aşkına dürüst olun