Elektrikli Araçta Ek Gümrük Vergisi: TOGG'a Yarayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elektrikli Araçta Ek Gümrük Vergisi: TOGG'a Yarayacak

Elektrikli araçlarda gümrük vergisi düzenlemesi yapıldı ve arabalara ek bir vergi geldi. Bu TOGG'un işine yarayacak.

Taşıt 28 Tem 2022 10:27 0
Elektrikli Araçta Ek Gümrük Vergisi: TOGG'a Yarayacak

TOGG için büyük avantaj: İthal elektrikli arabalara gümrük vergisi geldi.

28 Temmuz 2022 tarihinde Resmi Gazete'de önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan karara baktığımızda ithal elektrikli arabalara ek gümrük vergisi getirildi. Söz konusu düzenleme ile ilgili bir açıklama yapan Emre Özpeynirci, bunun TOGG için büyük avantaj olduğunu söyledi. 

RESMİ GAZETE 'DE YAYIMLANAN KARAR

Resmi Gazete'de yayımlanan karar şu şekilde:

TOGG'A YARAYACAK

İthal elektrikli arabada gelen ek gümrük vergisi ile ilgili değerlendirmede bulunan Emre Özpeynirci, "İthal elektrikli araçlara %10 gümrük vergisi geldi‼️ Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, sadece elektrik motordan tahrikli olan yeni elektrikli araçların ithalatında yüzde 10 oranında ilave gümrük vergisi alınacak.  İşte bu Togg için büyük avantaj demek."

Herkes ÖTV indirimi beklerken elektrikli ithal araçlara ek gümrük vergisi geldi. En son 5 temmuzda 160 kW gücün altındali elektrikli araçlara ÖTV indirimi gelmişti.

Bu vergi sadece GTS (Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi) ülkelerinden ithalatta uygulanacak.

GTS ülkeleri olarak bunları buldum

OTOMOBİLDE ÖTV DÜZENLEMESİ GELECEK Mİ?

Özpeynirci yaptığı son dakika açıklamasında ÖTV düzenlemesi tartışmalarına değindi ve "Şu anda bir ÖTV indirimi gelir mi? " sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Cevabım; bırakın ÖTV indirimini, yapılması artık zaruri hale gelmiş ÖTV matrah güncellemesini ve engelli araç ÖTV muaf matrahı olan 450 bin TL tutarı bile güncellemeyen hükümetten ÖTV indirimi beklemek ne kadar gercekçi olabilir."

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç