Elektrikli araçlar, dizel ve LPG'yi tarih edecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elektrikli araçlar, dizel ve LPG'yi tarih edecek

Elektrikli araç satışı her geçen gün daha da artıyor. Son verilere göre elektrikli araçlar, LPG ve dizel araçları tarih edecek.

Taşıt 5 Mart 2023 11:46 0
Elektrikli araçlar, dizel ve LPG'yi tarih edecek

Elektrikli araç satışı dizele yaklaşıyor.

Artık elektirkli araçlar hayatımızda sıklıkla görülmeye başlandı. Bundan birkaç sene önce oldukça az sayıda olan elektrikli arabalar, şimdi hemen hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Bu senenin ilk 2 aylık verileri açıklandı ve geçen seneye göre elektrikli araba satışının yüzde 50.4 seviyesinde arttığı görüldü.

Türkiye otomobil pazarında bu senenin ilk 2 ayında benzinli otomobiller toplamda 65 bin 457 satarken dizel arabalar ise 16 bin 82 adet sattı. Elektrikli araba satışı ise 10 bin 96 oldu ve dizelden 6 bin daha az satıldı. LPG'li otomobil satışı ise 2 bin 83 oldu.

Son verilere göre elektrikli araba satış sayısı otogazlı arabaları 5'e katlarken dizele gün geçtikçe daha çok yaklaşıyor.

ÇİN DE GELİYOR

Elektrikli araç piyasasında dünyada önde gelen çinli firmalar, Türkiye pazarına giriyor. Bunun öncesinde elektirkli araçta ÖTV düzenlemesi yapıldı. TOGG için yapılan ÖTV düzenlemesinin detayları için TIKLAYIN

Son verilere göre Sklywell ve Chery markalarının elektrikli modellerinin yakın zamanda Türkiye yollarında olacağı bildirildi. Çin markalarının gelmesi ve TOGG'un satışa çıkarılması sonrası elektrikli taşıt piyasasında daha fazla yükseliş bekleniyor.

Yayınlanan istatistikloere baktığımızda en büyük payın benzinde olduğu görülürken geçen seneye göre bu oranın düştüğü görülüyor. Buy sene hibrit ve elektrikli araç satışında ciddi artış oldu. İşte satış verileri.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç