Elektrik Fiyatlarına Yeni Zam Kapıda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elektrik Fiyatlarına Yeni Zam Kapıda

Elektrik fiyatları ile ilgili açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ, kur farkı nedeniyle yeni zammın beklendiğini söyledi.

Emtia 20 Haz 2022 09:32 1
Elektrik Fiyatlarına Yeni Zam Kapıda

Elektrik faturalarına yeni zam yolda.

Cumhuriyet'te yayınlanan haberde akaryakıta art arda gelen zamlardan sonra şimdi de elektrik le doğalgaz faturalarında standart uygulamalar dışında ara zamların geleceğine yer verildi.

Sene başında yapılan yüzde 125 'lik zamdan sonra Nisan ve Haziran ayında sırayla yüzde 20 ve 25 seviyesinde zamlar geldi. Kurda yaşanan yükseliş nedeniyle fiyatların fahiş yerlere geldiğini söyleyen Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ, acele kamulaştırma işleminin devreye alınması gerektiğini söyledi.

Elektrik tedarikçisi karşılaştırma sitesi Encazip. com'un kurucusu Çağada Kırım konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Kırım, son yapılan yüzde 25'lik zam sırasında dolar kurunun 16.37 TL olduğunu , ama şimdi 17.32 TL seviyesinde. Kurda yaşanan yüksleiş nedeniyle en geç Ağustos ayında bir zam beklediklerini söyleyen Kırım, devletin fiyatlarda ciddi oranda bir sübvansiyon  yapıldığını söyleyerek, “Şu an maliyet 3.59 kuruş ama meskene 2.4 kuruştan veriliyor. Temmuz başında maliyet kurdan dolayı 4.79’a çıkacak. Yani mesken aboneleri maliyetten yüzde 100 daha ucuza kullanıyor olacak. Bu nedenle tekrar bir zam yaparak bu farkı kapatacaklar” ifadelerini kullandı. 

Türkiye Mimar ve Mühendisler Odalar Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ yaptığı açıklamada ise kamulaştırma kararının acilen alınması gerektiğini söyleyerek “Bunlar zam değil, sermaye transferidir” ifadelerini kullandı ve elektrik fiyatlarına yapılan zammın gelecek seneden bu yana elektrik fiyatlarına yüzde 314 zam geldiğini söyledi.

Geçen sene 88 kuruş seviyesinde olan bir kilovat saat elektriğin şimdi 3 lira 43 kuruş seviyesine geldiğini söyleyen Özdağ, kamulaştırma kararının acilen alınması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Doyamadınız elektrik zamlarına.Daha geçen %15 yaptınız.Allah'tan korkun.