Elektrik Faturasına 6 Ay Erteleme Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elektrik Faturasına 6 Ay Erteleme Geliyor

Son dakika: AK Parti kulislerinden gelen son dakika bilgisinde elektrik faturalarına düzenleme geleceği öğrenildi.

Tarım 18 Mayıs 2022 09:41 0
Elektrik Faturasına 6 Ay Erteleme Geliyor

Elektrik faturalarına 6 ay erteleme geliyor.

AK Parti kulislerinden gelen son dakika bilgisinde elektrik faturalarının 6 ay ertelenmesi üzerinde çalışmaların başladığı ve aylık ödeme planı yerine farklı bir ödeme planının devreye alınmasının gündemde olduğu öğrenildi.  Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın bugün kaleme aldığı yazısında faturalarla ilgili yapılacak düzenlemeye değindi ve önemli çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

FATURALAR 6 AY ERTELENECEK

Edinilen son dakika bilgilerine göre bazı sektörlerdeki vatandaşlara fatura konusunda bazı düzenlemeler gelecek. Bu sektörlerden öncelikli olanı tarım sektörü. Tarım sektöründe üreticilere elektrik borcu düzenlemesi gelecek. AK Parti'ye en çok gelen talep tarımda elektrik borçları oluyor. Bu konuda çalışmalara başlayan AK Partili bürokratlar, tarımla uğraşmakta olan vatandaşların elektrik bedellerinin hasat zamanından sonra ödenmesi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ İLE GÖRÜŞME YAPILDI

Tarım sektöründe çalışan vatandaşların da talepleri bu yönde. Bu talep doğrultusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın öncülüğünde elektrik dağıtım şirketleri ile bir dizi görüşe yapıldı.

Görüşmeler kapsamında elektrik bedellerinin her ay ödenmesinin yerine 6 ayda bir ödenmesi konusunun gündeme geldiği öğrenildi. 

FAİZ

Ancak bu konuda bir madde dikkatleri çekiyor. Elektrik dağıtım şirketleri 6 ayda bir elektrik faturası alınmasına sıcak bakıyor ama bir miktar faiz uygulaması yapmak istiyor. 

İNDİRİM

Vatandaşlardan gelen bir diğer talep ise indirimli elektrik kullanımı olacak. Elektrikte ,sulamada kullanıma yüzde 50 indirim uygulanması isteniyor. Öte yandan vatandaşlar da konutlara verilen elektriğe indirim bekliyor. Ancak bu konularda elektrik dağıtım şirketlerinin olumsuz cevap verdikleri öğrenildi.

FATURALAR ÇOK YÜKSEK

Vatandaşlar ise faturalara indirim taleplerini finans7.com'a haber yapması için iletiyor. Biz de fırsat bulduğumuz her platformda bunu dile getiriyoruz. Peki sizin elektrik faturanız geçen sene ne kadar geliyordu bu sene ne kadar geliyor? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç