Elektrik Faturalarını İlgilendirecek Değişiklik Bugün Geldi: Zam var mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elektrik Faturalarını İlgilendirecek Değişiklik Bugün Geldi: Zam var mı?

Elektrik faturaları ile ilgili düzenleme bugün yayımlandı. Yayımlanan düzenleme zam beklentisi oluşturdu.

Emtia 29 Tem 2022 22:45 1
Elektrik Faturalarını İlgilendirecek Değişiklik Bugün Geldi: Zam var mı?

Elektrik faturalarına yeni zam açıklaması geldi.

Elektrik faturaları hakkında yeni karar bugün yayımlandı. 29 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan düzenlemeye baktığımızda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararlarına göre , elektrik piyasasındaki azami fiyat limitinin yükseltildiğine yer verildi.

Alınan karar ile birlikte azami fiyat limiti megavat saat başına 2 bin lira seviyesinden 4 bin lira seviyesine kadar yükseltildi. Söz konusu kararın ardından akıllara bazı sorular geldi. Bunlardan en çok akıllara gelenli elektrik piyasasında tavan fiyat limitinde artış elektrik tüketim fiyatlarında da artışın habercisi mi sorusu oldu. Azami fiyat limitinin enflasyon ve dövizdeki yükselişten kaynaklı olarak yükseltilmesi ile birlikte enerji dağıtım şirketlerinin aldığı enerjinin zamlı olması anlamına gelecek. 

Dağıtım şirketleri elektriği zamlı alınca bunu kullanıcılara zam olarak yansıtacak. Dağıtım şirketlerinin zamlı olarak kullandıracağı enerjinin ise tüketici tarifelerine bir süre sonra yansıması bekleniyor. Zammın önce sanayi elektriğine , daha sonra da konutlara geleceği aktarıldı.

ZAM TARİHİ BELLİ Mİ?

Zam beklentisi oluştu ancak zammın ne zaman yapılacağı henüz belli değil. Açıklama gelince finans7.com olarak takipçilerimize aktaracağız.

TEMMUZ'DA ZAM YAPILMADI

Elektrik faturalarına Temmuz ayında zam geleceği iddia edilmiş , ancak bu iddialar EPDK tarafından yalanlanmıştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yapılan açıklamada Temmuz ayında bir fiyat değişiminin planlanmadığına yer verilmişti. 

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Herşeye günübirlik zam geliyor birde günübirlik yani Her gün indirim geleydi ya