Elektrik Faturalarına Zam Var mı Yok mu? Sorusuna EPDK'dan Cevap
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elektrik Faturalarına Zam Var mı Yok mu? Sorusuna EPDK'dan Cevap

EPDK Başkanı Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında elektriğe zam var mı yok mu sorusunu yanıtladı.

Son Dakika 21 Haz 2022 20:25 0
Elektrik Faturalarına Zam Var mı Yok mu? Sorusuna EPDK'dan Cevap

Son dakika: EPDK'dan elektriğe zam yok açıklaması geldi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında, son günlerde gündemde olan elektriğe Temmuz'da zam gelecek iddialarına değindi ve zammın gündemde olmadığını söyledi. 

Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, "Kurumumuzun gündeminde elektrikte herhangi bir tarife değişikliği yok" ifadelerine yer verildi. 

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER)'nin başkkanlığında bir toplantı yapıldığı ve toplantıdan zam kararı çıktığı iddia edilmiş, zammın Temmuz ayında getirilmesi planlanıyor denilmişti. Ancak EPDK yaptığı son dakika açıklamasında elektrik fiyatlarında şimdilik bir değişikliğin olmadığına yer verildi. 

Türkiye Mimar ve Mühendisler Odalar Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ 2021’de sanayi tarifesinde 88 kuruş olan bir kilovat saat elektriğin şimdi 3 lira 43 kuruş olduğunu hatırlatan Özdağ, “Bunun sebepleri arasında kullanılmayan elektrik üretim santrallerinden tutun da ithal fosil yakıt kullanımına kadar birçok kasıtlı tercihin etkisi var. Bu nedenle de yurtdışındaki fiyatlara bakarak ‘Tüm dünyada artıyor. Biz ne yapalım?’ söylemini kabul etmiyor ve acil kamulaştırma talep ediyoruz”  dedi.

encazip .com kurucusu Çağada Kırım “Şu an maliyet 3.59 kuruş ama meskene 2.4 kuruştan veriliyor. Temmuz başında maliyet kurdan dolayı 4.79’a çıkacak. Yani mesken aboneleri maliyetten yüzde 100 daha ucuza kullanıyor olacak. Bu nedenle tekrar bir zam yaparak bu farkı kapatacaklar” dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç