Elektrik Faturalarına Zam Tarihi Açıklandı: 'Zam Şart Oldu'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elektrik Faturalarına Zam Tarihi Açıklandı: 'Zam Şart Oldu'

Son dakika haberi: Elektrik fiyatlarına yakın zamanda bir zam geleceği açıklandı. Sektör temsilcileri, zammın şart olduğunu söylüyor.

Ekonomi 10 Nisan 2022 15:54 0
Elektrik Faturalarına Zam Tarihi Açıklandı: 'Zam Şart Oldu'

Elektrik fiyatlarına yeni zam yolda.


2022 yılına büyük zamlarla giriş yapmıştık. Özellikle elektrik tarifesi ücretlerine art arda gelen zamlar vatandaşların tepkisini çekmişti. Elektrik dağıtım şirketleri, elektrik tarifelerine yüzde 52 ile yüzde 130 arasında zam uygulamıştı. Çokça tepki gelmesi nedeniyle bu konuda bir adım atılmış ve tarifelerde bazı indirimler uygulanmıştı.


YENİ YILA NASIL GİRERSEN ÖYLE GİDER

Hani hep bir söz vardır ya yeni yıla nasıl girersen öyle geçer diye. Yeni yıla girdiğimiz gün gelen zamların ardından zam furyası başladı ve art arda hemen hemen birçok ürüne art arda zamlar geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde elektrik dağıtım fiyatlarına bir zam daha geleceğine yer verildi.


Konu ile ilgili açıklama yapan sektör temsilcisi Çağada Kırım, sene sonuna kadar birkaç defa daha zam beklendiğini söyledi. Cumhuriyet'e konuşan encazip .com adlı sitenin kurucusu Çağada Kırım, şimdi zam yapılmasının planlandığı, ancak bundan vazgeçildiğini , zammın Temmuz ayına ertelendiğini söyledi. Bu zammın şart olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Kırım, zamların vatandaşların büyük tepkisine neden olduğu, bu nedenle zamların sanayilere yapıldığını söyledi. Sanayi elektriğine zam yine tüketiciye etki ediyor. Sanayicilerin elektriği artınca bu sefer ürün fiyatları zamlanıyor.


Kırım açıklamasında ürünlerin pahalı olmasının asıl nedenlerinden birinin elektrik fiyatlarına gelen zam olduğunu söyledi. Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Sarıkaya, yeni zammın kaçınılmaz olduğunu, Nisan ayı içerisinde sanayi tarifesine zam yapıldığını söyledi ve "Diğer abone gruplarına zam yapılmadı. Bu politik tercihler devam ettiği sürece bu durum böyle sürecek. Serbestleşme devam ettiği müddetçe, ithal kaynaklı üretim olduğu sürece bizim zamlardan kaçmamız mümkün değil. Yapılması gereken ülke ekonomisi açısından dağıtım bölgelerini kamusal alana geçirmek” ifadelerini kullandı.


Bu açıklamaya bakacak olursak elektrik tarifelerine Temmuz ayında bir zam gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Elektrik dağıtım şirketlerinin yüksek maliyetler nedeniyle bu zamma şart gözüyle baktığı bildirildi. Zamlarla ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama gelmesi durumunda finans7.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız. Sitemizi takipte kalın.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç