Elektrik Faturalarına Yüzde 30'luk Yeni Zam Geleceği İddia Edildi: İşte Tarih
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Elektrik Faturalarına Yüzde 30'luk Yeni Zam Geleceği İddia Edildi: İşte Tarih

Son dakika haberi: Elektrik faturalarına yeni bir zam geleceği iddia edildi. ELDER tarafından alınan karar yüzde 30 seviyesinde.

Ekonomi 20 Haz 2022 21:15 0
Elektrik Faturalarına Yüzde 30'luk Yeni Zam Geleceği İddia Edildi: İşte Tarih

Elektriğe yeni zam iddiası.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) bir toplantı yaptı. Üst düzey yöneticilerin katılımı ile düzenlenen toplantıda önemli konular görüşüldü ve toplantıdan zam kararı çıktığı belirtildi.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği tarafından yapılan açıklamada geçen gün elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katılımı ile Sektör Değerlendirme Toplantısı'nın 14'üncüsünün yapıldığına yer verildi.

Söz konusu toplantıda önemli konuların görüşüldüğü bildirilirken elektrik dağıtım şirketlerinin yeni talepleri gündeme alınıp görüşüldü ve bunlar üzerinde karar alındı.

Söz konusu toplantıda taleplerin değerlendirildiği ve kararların netleştiği bildirilirken DW Türkçe bir son dakika haberi yayımladı ve toplantıdan elektrik satış bedellerine yeni artışın çıktığına yer verildi. 

1 TEMMUZ'DAN SONRA GEÇERLİ OLMASI BEKLENİYOR

Toplantıda alınan karara göre zammın 1 Temmuz'dan sonra geçerli olmasının beklendiği bildirildi. 1 Temmuz günü konu ile ilgili açıklama gelecek.

1 HAZİRAN'DA ZAM GELDİ

Geçen ay benzer şekilde bir haber yayınlanmış ve EPDK'dan gelen haberde elektrik fiyatlarına zam yapılacağına yer verilmişti. Daha sonra 1 Haziran'da yüzde 15 ile 25 arasında değişen zam kararları alındı. 

O günden bu güne kur farkının artmsı, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza zam gelmesi nedeniyle elektrik fiyatlarına yeni bir zam yapılmasının artık zorunluluk olduğu bildirildi ve toplantıda bu yönde talepler geldi. 

NE KADAR ZAM BEKLENİYOR

Söz konusu zammın yüzde 30 seviyesinde beklendiği açıklandı. Yayınlanan haberde kararın 1 Temmuz'da yürürlüğe alınmasının beklendiği bildirildi. Yeni zamların yürürlüğe girmesi durumunda 2022 yılının son aylarında ilk kademe kullanıma yüzde 58 seviyesinde, ikinci kademe kullanımında ise yüzde 137 zam yapılmış olacağına yer verildi. 

Söz konsu zam kararının yürürlüğe girmesi ile birlikte ilk kademe 230 kWh'lık fatura alt sınırının 332 lira seviyesinden 430 liraya çıkması bekleniyor. İkinci kademde ise 475 lira olan alt seviyenin 760 liraya çıkması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç