Ekşi Sözlük ne zaman açılacak? Son dakika açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ekşi Sözlük ne zaman açılacak? Son dakika açıklaması geldi

Ekşi Sözlük'ten son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada sitenin kapatılma kararına ilişkin son bilgilere yer verildi.

Haberler 23 Şubat 2023 08:25 0
Ekşi Sözlük ne zaman açılacak? Son dakika açıklaması geldi

Ekşi Sözlük'ün kapatılması hakkında son dakika açıklaması.

Geçen gün flaş bir karara imza atılmış ve Ekşi Sözlük kapatılmıştı. Ekşi Sözlük'ün kapatılmasından sonra art arda açıklamalar geldi. Ekşi Sözlük Ceo'su yaptığı açıklamada içerik hakkında kendilerine bir açıklama yapılmadığını, erişim engelinin neden getirildiğini bilmediklerini, bu nedenle itiraz edemediklerini söyledi.

İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Başkanı Fehmi Ünsal Özmestik Ekşi Sözlük'ün kapatılması hakkında yaptığı değerlendirmede,“Hukuka aykırı içerik varsa ilgili içeriğin link bazlı çıkartılması veya erişime engellenmesi mümkünken komple internet sitesinin erişiminin engellenmesi hukuka aykırıdır. BTK veya başka bir kurumun, internet platformunun kapatılması veya erişimin yavaşlatılmasıyla ilgili kararının şeffaf bir şekilde açıklaması gerekmektedir. Zira bu karara karşı zarar görenler yasal yollara başvurma hakkına haizdir” ifadelerini kullandı.

Alternatif Bilişim Derneği Başkanı avukat Faruk Çayır ise yaptığı son dakika açıklamasında, “BTK’nin erişim engeli kararlarının yayımlanmayacağı, gizli olduğu, devlet sırrı olduğuna dair hiçbir yasal düzenleme yok. Anayasa Mahkemesi Kararları dahi yayımlanırken, BTK’nin kararların yayımlanmaması tam bir hukuksuzluk ve suçtur” dedi.

Ekşi Sözlük CEO’su Başak Purut yaptığı son dakika açıklamasında karar hakkında kendilerine bir açıklama yapılmaıdğını söyleyerek, "Biz de kararın hangi içerikle alakalı olduğunu göremediğimiz için herhangi bir itirazda bulunamıyoruz ancak karar mahkemeye gittiğinde itirazda bulunabileceğiz. Genelde ekran görüntüsü paylaşılan içerikler, biz haberdar olduğumuz zaman anında kaldırılmış içerikler oluyor. Şikayet üzerine kaldırdığımız içerikleri sanki biz ısrarla sitede tutuyormuşuz gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç