Ekrem İmamoğlu açıkladı: İBB'ye 3 bin itfaiye eri alımı yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ekrem İmamoğlu açıkladı: İBB'ye 3 bin itfaiye eri alımı yapılacak

Son dakika haberi: Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika açıklamasında itfaiye eri alınacağını söyledi.

Ekrem İmamoğlu açıkladı: İBB'ye 3 bin itfaiye eri alımı yapılacak

Ekrem İmamoğlu'ndan memur alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu açıklamasında, İBB'ye 3 bin itfaiye eri alımı planladıklarını ve bu konuda çalışmalarının başladığını söyledi. Peki itfaiye eri maaşı ne kadar? Başvuru şartları nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Katıldığı iftar programında açıklama yapan İmamoğlu, 3 bin itfiaye eri ihtiyacı olduğunu ve personel alımı yapacaklarını söyledi.

İmamoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu kadar önemli bir teşkilatın ve İBB'nin yüzyıllardır var olan asil kurumun çok ciddi sayıda eleman ihtiyacı var.

Aranızda yeni arkadaşlarımız da var. Nasıl şeffaf ve adil bir dönemle aramıza katıldığınızı siz biliyorsunuz. Dolayısıyla biz yıllardır talepte bulunuyoruz. Diyoruz ki bu şehrin afetlere karşı güçlü dayanıklı olması lazım. Ve biz personel alımı ihtiyacımız var. 3 bine yakın ihtiyacımız var. Bu şehrin zamanı yok. Ve biz güçlü bir ekip oluşturabilirsek, Allah korusun depremde, yangında Allah korusun birçok felakette sadece İstanbul değil Türkiye'nin her yerine gidebilecek uzman olağanüstü kabiliyetli teşkilatı var etme kabiliyetimiz var. bunu yerine getirmeliyiz diyoruz.

Bakanlık defalardır sunmamıza rağmen bu talebimizi hala cevaplamamakta. Umut ederiz ki burada iftar sofrasında tekrar dile getiriyoruz.

Böyle bir kadroya İstnabul'umuzun ihtiyacı vardır. Bunu konuştuk Valilikle Evet dediğimiz konu. Bu talebe Çevre Şehircilik Bakanlığının onay vermesi gerekiyor.

Sınavlar yapılacak. Sınav süreçleri deneyim derken bir personelimizin aramıza katılması neredeyse 2 yıl sürüyor. Kolay değil. O bakımdan emekli olanlar var olacaklar var. Umud ederiz ki bir an önce bunu onaylarlar"

İTFAİYE ERİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

İtfaiye eri alımında başvuru şartları şu şekilde olacak:

- Türk vatandaşı olmak.

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş olmak veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek beden ve akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.

- İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak

-Sağlık yönünden herhangi bir engele sahip olmamak,

-Boy ve Kilo İtfaiye yönetmeliğine uygun olası,

-Dar alan ve Yükseklik fobisi olmaması.

BAŞVURU NE ZAMAN?

İmamoğlu, alımı bakanlığa ilettiklerini söyledi. İlanın kısa sürede gelmesi bekleniyor. İtfaiye eri alımı ilanı geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

İtfaiye erleri 35 bin lira civarında maaş almaktadır. Sizce bu yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç