EKPSS ve kura ile memur alımı Cumhurbaşkanlığına iletildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EKPSS ve kura ile memur alımı Cumhurbaşkanlığına iletildi

EKPSS ve kura ile kamuya engelli memur ve personel alımı için talep Cumhurbaşkanlığına iletildi. İşte son dakika açıklaması.

EKPSS Memur Alımı 14 Ara 2022 16:26 24
EKPSS ve kura ile memur alımı Cumhurbaşkanlığına iletildi

EKPSS ile memur alımı daha sık gündeme gelmeye başladı.

Son günlerde engelli vatandaşlar arasından EKPSS ile ve kura ile kamu personeli ataması için art arda açıklamalar gelmeye başladı. TBMM'de yapılan açıklamalara baktığımızda konular bakanlara ve Cumhurbaşkanlığına sunuldu. 

Söz konusu atama ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal yaptığı son dakika açıklamasında atamalara ilişkin talepleri Cumhurbaşkanlığına iletti. Cumhurbaşkanlığına iletilen açıklama, şu şekilde: "Sayın Başkan, hayatta her türlü engeli aşıp da AKP'nin engellerine takılan engelli vatandaşlarımız 1.800 lira maaşla ve evde bakım ücreti alabilenler de 3.300 lirayla geçim mücadelesi veriyor. Açlık sınırının, asgari ücretin altında bir engelli maaşını ve evde bakım ücretini içinize nasıl sindiriyorsunuz? Ayrıca, EKPSS puanıyla atama bekleyen, işe girme umuduyla kuralara giren binlerce engelli vatandaşımızın feryadını niçin hâlâ duyuyorsunuz?

Yine, engelli vatandaşlarımız ilaç, ortez, protez, bez gibi yaşam için gerekli sağlık ürünleri ve desteklerin SGK tarafından tümüyle karşılanmasını Sağlık Uygulama Tebliği’nin buna göre değişmesini istiyor. Buna ilişkin, bugüne kadar niçin bir çalışma yapılmadı?

Öte yandan, engelliler ve aileleri “Evde bakım yardımı almak için gerekli koşullar keyfiyetten çıkarılmalı, gelir ölçütü aileye değil, bireye göre belirlenmelidir.” diyor. Evde bakım yardımı ve engelli aylığı açlık sınırının üstünde olmalı. Bu konuda bu bütçede yeterli kaynak var mıdır?"

ENGELLİ MEMUR ALIMI NE ZAMAN?

EKPSS ile ilgili atama talebi Cumhurbaşkanlığına iletildi. Cumhurbaşkanlığına iletilmesinden sonra konu ile ilgili çalışmaların başlaması bekleniyor. Çalışmalar başladığında bildirimle haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (24)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2020 kpss girenler neden atanamıyor hani adalet
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
biz engelli olarak bir is yapamıyoruz biz bu ekpss kura çekimini Bayadır bekliyoruz bir an önce kurs çekimini yapın artık ben atanmak istiyorum yazan Cennet Nur Kozluca
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
%100 engelliyim iç hastalık 5 defadir kuraya giriyoruz. Yeter artık nerdeyse hayattan soğudum iş yok güç yok engelli maaşı bakıcı maaşı biyere kadar yetiyor. Lütfen artık bizide görün yeter.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ben yüzde 83 engelliyim çalışamıyorum heryerim acıyor emekli bile etmiyorsunuz bana bi çare gösterin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Artik yeter gerçekten bunalıma girdim.engelli maaşımla geciniyoruz yetmiyor hiç birseye.