EKPSS ile engelli memur ve personel, işçi alımı önerisi Mecliste
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EKPSS ile engelli memur ve personel, işçi alımı önerisi Mecliste

Cumhur ittifakı ortağı MHP'den EKPSS ile engelli memur alımı ve özel sektörde işçi alımları hakkında öneri geldi.

EKPSS Memur Alımı 1 Şubat 2023 16:25 0
EKPSS ile engelli memur ve personel, işçi alımı önerisi Mecliste

MHP'den engelli memur ve personel alımı ve EKPSS atama talebi mecliste.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan yaptığı son dakika açıklamasında engelli memur, personel ve işçi alımlarının yapılmasını istedi. Açıklamada Aycan şunları söyledi:

"Sayın Başkan, engellilik hayatın gerçeğidir, her an herkesin başına gelebilir. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 10’unun en az bir engeli vardır ve engelli kişi sayısı sürekli artmaktadır. Engelli kişilerin önündeki engelleri kaldırmalıyız, hayatı birlikte yaşamalıyız. Engelli kişilere yönelik fiziksel ve ruhsal rehabilitasyon hizmetlerini artırmalıyız. Yaşama gücünü daha da artırarak yaşama bağlamalıyız. Eğitim hayatında gerekli düzenlemeler yapmalıyız, eğitime devam etmelerini sağlamalıyız.

Engellilerin en önemli isteklerinden biri de iştir. Engellilere özel sektör, zorunlu kota olmasına rağmen, iş imkânı tanımamaktadır; bu nedenle, engellilerin tek beklentisi kamuda engelli atamasıdır. Uzun süredir engelli ataması yapılmamıştır; bu nedenle, engelli sağlıkçı, engelli öğretmen ve genel olarak, kamuda engelli ataması yapılması en büyük beklentidir. Engelli ataması ilanı uygun olacaktır"

MHP'li Ali Muhittin Taşdoğan yaptığı açıklamada, "Her yıl yeni mezun olarak sayıları artan diyetisyenlerimizin önemi obezite, diyabet, kalp ve tansiyon hastalıklarının arttığı günümüzde daha fazla anlaşılmaktadır. Bu sebeple, hazırlık aşamasında olan alımlarda diyetisyenlerimize ayrılan kontenjanın artırılması da önemlidir. Buna ek olarak, engelli sağlık personeli alımlarının müjdesinin de personeller tarafından Sağlık Bakanlığımızdan yakın zamanda beklendiğini ifade etmek istiyorum" dedi.

Engelli atamaları için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç