EKPSS ile engelli memur ve öğretmen alımı direk bakana soruldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EKPSS ile engelli memur ve öğretmen alımı direk bakana soruldu

Engelli memur ve öğretmen alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Atamalar Bakan'a soruldu.

EKPSS Memur Alımı 11 Ara 2022 22:41 0
EKPSS ile engelli memur ve öğretmen alımı direk bakana soruldu

Engelli öğretmen atama talebi meclis gündeminde.

Kamuya EKPSS ile engelli memur ve öğretmen alımı mecliste gündeme gelmeye devam ediyor. TBMM'de gelen açıklamalarda engelli öğretmen ataması gündeme geldi. İşte engelli öğretmen alımı hakkında açıklamalar:

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar TBMM'de yaptığı son dakika açıklamasında, "Tabii, bir şeyi daha buradan ifade ederek sözlerimi bitirmek istiyorum: Engelli öğretmenleri temsilen Sayın Bakan, bizi Fatoş Gönlügüzel aradı, diyor ki: “5 bin engelli öğretmenin atanmasına yönelik bir çalışmanız var mı?” Zaman zaman söylüyorsunuz. Onların size ulaşma şansı maalesef yok Sayın Bakan ama biz bu kürsüden size ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Şenol Sunat ise yaptığı açıklamada, "Evet, piktes öğretmenleri, bunlar bir proje üzerinde Suriyeli öğrencilerle çalışıyor. Bu insanlar bu proje bittiğinde ne olacak? Engelli öğretmenler atama bekliyorlar, verdiğiniz sözü tutmanızı istiyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP'li Yıldırım Kaya ise yaptığı açıklamada , "Bizim iktidarımızda ne olacak? Eğitime hak ettiği bütçeyi vereceğiz. Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 bin öğretmen atayacağız. Engelli öğretmenlerin tamamını atayacağız. Ücretli ve PIKTES öğretmenlerinin sorunlarını çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ali KEven ise yaptığı açıklamada, "PIKTES sözleşmesiyle Türkçe öğretiminde görevlendirilen öğretmenlerimiz ve engelli öğretmen adayları kadro bekliyor Sayın Bakan" ifadelerini kullandı.

BAKAN YAZILI CEVAP VERECEK

Engelli öğretmen alımına ilişkin talepler iletildi. Taleplerin iletilmesi sonrası Bakan Özer , yazılı cevap vereceğini söyledi. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç