Ekonomistlerin Merkez Bankası Faiz Kararı Tahmini Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ekonomistlerin Merkez Bankası Faiz Kararı Tahmini Belli Oldu

Piyasaların gözü 14 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Merkez Bankası’nın faiz kararında, Ekonomistler ise Merkez Bankası'nın alacağı kararın ne olacağına ilişkin tahminlerini açıkladılar.

Ekonomi 8 Nisan 2022 18:03 0
Ekonomistlerin Merkez Bankası Faiz Kararı Tahmini Belli Oldu

Piyasaların gözü 14 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Merkez Bankası’nın PPK faiz kararında, Ekonomistler ise Merkez Bankası'nın alacağı kararın ne olacağına ilişkin tahminlerini kamuoyu ile paylaştı.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına kısa süre kaldı. Önümüzdeki hafta Perşembe günü toplanacak Para Politikası Kurulu toplantısından önce bazı ekonomistler, verilecek faiz kararı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.


ABD VE DİĞER MERKEZ BANKALARI FAİZ ARTIRIYOR

Enflasyonun rekor kırdığı son dönemlerde Fed başta olmak üzere birçok Merkez Bankası faiz artırımına gitti. Son tutanaklara göre Fed'in Mayıs ayında 50 baz puanlık bir faiz artırımı daha planladığı öğrenildi.


Açıklama yapan analistler, MErkez Bankası'nın faizi sabit tutacağı yönünde tahminde bulundu.

MERKEZ BANKASI PPK KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faaliyet takvimine göre Nisan ayı PPK toplantısı daha erken dönemde yapılacak. Genel olarak her ayın 3. haftasında gerçekleştirilen toplantı Nisan 2022 döneminde ikinci hafta içerisinde gerçekleştirilecek. 


Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu liderliğinde toplanacak olan Para Politikaları Kurulu 14 Nisan saat 10.00 itibariyle toplantıya başlayacak. Toplantının tamamlanmasının ardından ise faiz kararı aynı gün saat 14.00'da TCMB'nin resmi web sitesinde ilan edilecek. Açıklama geldiğinde takipçilerimizle paylaşacağız.


Faiz kararı yayınlandığında eş zamanlı olarak takipçilerimizle paylaşacağız. Faiz kararından haberdar olmak, ekonominin gündemini kaçırmamak için finans7.com sayfasını takip edin.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç