Ekonomide bir olumlu gelişme daha: S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ekonomide bir olumlu gelişme daha: S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

S&P'den Türkiye'nin not görünümü hakkında son dakika açıklaması geldi. İşte gelen son dakika açıklaması ve yeni not hakkında bilgiler.

Ekonomi 29 Eylül 2023 23:42 0
Ekonomide bir olumlu gelişme daha: S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Ekonomi politkaları karşılık buluyor: SPK, Türkiye'nin not görünümünü yükseltti.

Geçen gün açıklama yapan Fitch'ten sonra bir açıklama da S&P'den geldi. S&P yaptığı son dakika açıklamasında, Türkiye’nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdiğini dünya kamuoyuna duyurdu.

Yapılan açıklamada siyasi belirsizliğin ortadan kalması için 2026 yılına kadar yeni ekibin Türkiye'nin dış borçla finanse edilen tüketimden uzaklaştırarak daha dengeli dış ve mali hesaplara, eskiye göre daha kabul edilebilir enflasyon seviyelerine doğru yeniden dengeleyeceğini bildirdi.

Finans sektörü ve para politikalarının etkinliği ile bağımsızlığının arttığını, Türkiye'nin ödemeler dengesi pozisyonunun, özellikle de Merkez Bankası net rezervlerinin güçlenmesi ile görünümün pozitife geçebileceğine yer verildi. Açıklamada, "Para ve finans sektörü politikalarının etkinliği ve bağımsızlığı artarken, Türkiye'nin ödemeler dengesi pozisyonunun, özellikle de TCMB'nin net döviz rezervlerinin güçlenmesi halinde, görünümü pozitife çevirebiliriz" ifadelerine yer verildi. 

FAİZ ÖNGÖRÜSÜ

S&P, 2023 yılının kalan günlerinde Merkez Bankası'ndan temkinli de olsa faiz artışlarının devamını bekliyor.

Son olarak geçen Mart ayında bir değerlendirme yayınlayan S&P, yayınladığı o notta Türkiye’nin kredi notunu ‘B’ olarak teyit ederken not görünümünü durağan’dan negatif’e düşürmüştü. Bugün yapılan güncellemede ise negatiften durağana yükseldik.

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ise bundan 21 gün önce Türkiye'nin not görünümünü yükseltmiş ve bunda geleneksel para politikasına dönüşün etkili olduğunu söylemişti.

Ekonomi yönetiminin izlediği politikaların kararlılıkla sürmesi durumunda nor görünümünde daha ciddi güncellemeler bekleniyor. Finans7.com'u takipte kalın, haberiniz olsun.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç