Ekmek Fiyatlarına Yeni Zam Ramazan Bayramı'ndan Sonra
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ekmek Fiyatlarına Yeni Zam Ramazan Bayramı'ndan Sonra

Son dakika haberi: T:MO'nun ekmeklik buğdayın fiyatına zam yapması sonrası ekmek fiyatlarına da zam geleceği açıklandı. Zammın bayramdan sonra olacağı bildirildi.

Ekonomi 30 Mart 2022 12:55 0
Ekmek Fiyatlarına Yeni Zam Ramazan Bayramı'ndan Sonra

Bayramdan sonra ekmeğe bir zam daha geliyor.


Toprak Mahsulleri Ofisi geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı ve ekmeklik buğday fiyatına zam yapıldığına yer verildi. Sanayiciye un yapılması için satılan buğdayın fiyatında yapılan yüzde 21 ile yüzde 22 arasındaki zam sonrası bir açıklama geldi ve ekmek fiyatlarına gelecek zam için tarih verildi.


Anlaşmalı un sanayicileri , bundan sonra ekmeklik buğdayın tonunu 2 bin 650 liradan değil 3 bin 210 liraya alacak. Bu da yine tüketiciye yansıyacak. Sanayici ekmeklik buğdayı yüzde 22 daha zamlı alacak ve un fiyatına da buna paralel olarak bir zam uygulaması yapacak. Bu zamla birlikte ekmek fiyatlarında ada artış söz konusu olacak.


ZAM TARİHİ AÇIKLANDI

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı yaptığı son dakika açıklamasında söz konusu fiyat artışının Ramazan Bayramı'ndan sonra fırınlara yansıyacağını, ekmeğin bayramdan sonra yeniden zamlanacağını söyledi.


E Devlet'ten faizsiz kredi başvuru detayları için TIKLAYIN



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç