EKK sonrası açıklama: Ekonomide yeni kısıtlamalar geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EKK sonrası açıklama: Ekonomide yeni kısıtlamalar geliyor

Son dakika haberi: EKK sonrası gelen açıklamada parasal sıkılaşmanın devam edeceğine yer verildi.

Kamu 28 Ara 2023 0
EKK sonrası açıklama: Ekonomide yeni kısıtlamalar geliyor

EKK sonrası açıklama: Ekonomide yeni adımlar geliyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı bugün gerçekleşti ve Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında düzenlenen toplantı sona erdi. Toplantının sona ermesinden sonra açıklama geldi.

Yapılan yazılı açıklamada toplantının kararları açıklanırken, küresel talepte zayıf seyir olduğu, bunun devam ettiğine dikkatler çekildi. Hem kuzey hem de güneyimizde devam eden savaşlar nedeniyle artan jeopolitik riskler, gerilim ve korumacılık eğitlimlerini,n yükske enflasyona neden olduğuna yer verildi.

Küresel piyasaların sıkılaştığı bir dönem olduğununun belirtildiği açıklamada ülkenin küresel risklere ve belirsizliklere karşı dayanıklılığını, rekabet gücünü ve verimliliği artıracak.

Enflasyonu düşürmek için kararlı adımların devam edeceğinin bildirildiği açıklamada "Dünyada yaşanan mevcut sorunlar ve ortaya çıkan riskler küresel çapta bir işbirliğinin önemini açıkça ortaya koymaktadır. Bu kapsamda, ikili, bölgesel ve küresel işbirliklerinden daha fazla istifade edilmesini ve kaynakların etkin kullanımını sağlayacak uluslararası kalkınma işbirliği faaliyetlerimiz değerlendirilmiştir. Bu alanda stratejik çerçevenin ve koordinasyonun güçlendirilmesi yönünde çalışmalar yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

Tüm sektörlerin ele alınacağı bir dönem olduğunu söyleyerek, "İhracat ve ithalatımızın yapısı tüm yönleriyle ele alınmış, ihracatımızın ithalat bağımlılığını azaltmaya ve ülkemizin küresel ticaretten daha fazla pay almasını sağlayacak, teknoloji yoğun ve katma değeri yüksek ihracatı artırmaya yönelik atılacak ilave adımlar istişare edilmiştir. Bu doğrultuda geliştirilen tedbirlerin Kurul gündemine getirilmesi yönünde görüş birliği oluşmuştur" dedi.

EKK sonrası gelen açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

"İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerine etkilerinin ve küresel gıda talebinin arttığı günümüzde, gıda arz güvenliğini güçlendirecek tarım politikaları ile önümüzdeki dönemde üretim planlaması ana başlığında yürütülen süreçler hakkında Kurul'a bilgi verilmiştir."

.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç