Ekim Enflasyonu Kaç Gelecek? Beklenti Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ekim Enflasyonu Kaç Gelecek? Beklenti Açıklandı

Ekim ayı enflasyon beklentisi açıklandı. Reuters'in 12 katılımcı ile yaptığı anketin sonucu yazımızda.

Ekonomi 28 Ekim 2022 17:55 0
Ekim Enflasyonu Kaç Gelecek? Beklenti Açıklandı

İngiltere Haber ajansı Reuters , Ekim 2022 enflasyon beklentisini açıkladı.

İngiliz Haber Ajansı Reuters tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 12 katılımcı ile bir anket yapıldı. 12 ekonomistin katılımı ile düzenlenen ankete baktığımızda Türkiye'de Ekim ayı Tüketici Fiyatları Endeksi'nin gıda ve giyim fiyatları kalemleri öncülüğünde , TL'deki değer kaybının da etkisi ile birlikte aylık yüzde 3.6 seviyesine artması beklendiği bildirildi. 

Yıllık enflasyonun yükseleceği bildirilirken son 24 yılın rekorunun geleceği, enflasyonun yüzde 85.6 seviyesine yükselmesi bekleniyor. 

Ankete baktığımızda Ekim ayı enflasyon tahminlerinin yüzde 83.8 ile 87.4 arasında olduğu görüldü. Aylık enflasyonda ise tahminler 2.6 ile 4.6 seviyeleri arasında oldu. 

YIL SONUNDA ENFLASYON KAÇ OLACAK?

Yayınlanan ankete baktığımızda sene sonunda yıllık enflasyonun yüzde 70.25'e düşmesi beklendiği bildirilirken dün Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada yıllık enflasyon beklentisinin yüzde 65 seviyesinde olacağının beklendiği bildirildi.

EYLÜL AYI ENFLASYONU YÜZDE KAÇ OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu son enflasyon rakamını yüzde 83.45 olarak açıklamıştı.

EKİM AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ekim ayı enflasyon rakamları 3 Kasım 2022 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından açıklanacak. Ekim ayı enflasyon rakamları saat 10.00'da TÜİK resmi internet adresi üzerinden yayınlanacak. Enflasyon rakamları açıklanınca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç