Ek Zam Kesinleşti: Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ek Zam Kesinleşti: Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yapan Türk İş Başkanı Ergün Atalay, sevindiren son dakika açıklamasını yaptı.

Son Dakika 16 Haz 2022 21:10 1
Ek Zam Kesinleşti: Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanıyor

Son Dakika Haberi: Asgari ücrete ek zam kesinleşt. Komisyon toplanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay arasında kritik bir görüşme gerçekleşti. Düzenlenen toplantı 2 saate yakın sürdü ve toplantıdan sonra Ergün Atalay, bölgede hazır bulunan basın mensuplarına, toplantıda konuşulanlar hakkında bilgi verdi. 

Atalay yaptığı açıklamada asgari ücrete ek zam konusunun gündemde olduğunu, Çalışma Bakanlığı'nda bu konunun üzerinde görüşmelerin sürdüğünü , ancak zam miktarının hala belli olmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Gündemde emekli var, taşeronlar var, asgari ücretliler var, EYT var. Tüm konuları konutuk. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanı ile önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanı ile , bu işin tarafları ile bir toplantı yapacağını , bununla ilgili önümüzdeki günlerde bir haber vereceğini, bir rakam konuşmadık. Alım gücünün düştüğünü a dan z ye anlattık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bunlarla ilgili çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde size de kamuoyuna da bilgi veririz. Sizi çağırırız konuşuruz dediler. Kısa özeti bu. Bir rakam yok. Ama alım gücündeki düşüşü konuştuk. Her şeyi anlattık. İnşallah önümüzdeki günlerde netleşecek.

Taraflar ile ilgili sistem şu : Çalışma Bakanı davet ediyor. Biz işçi tarafı biziz. Biz hazırız. İşveren de gelir diye düşünüyoruz. 

Taraflar mevzuatta nasılsa öyle toplanacak"

EK ZAM KESİNLEŞTİ: ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANIYOR

Türk İş Başkanı Ergün Atalay'ın bu açıklamasına baktığımızda önümüzdeki günlerde asgari ücret tespit komisyonunun toplanacağı görülüyor. Komisyon toplanınca ek zam kararı alınacak. Ek zam yapılacağı konusu, bu açıklama ile artık kesinleşmiş oldu. Yani Temmuz'da asgari ücrete kesin bir zam gelecek.

Toplantının Haziran ayının son haftasında yapılması bekleniyor. Süreçten anbean haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanı ile önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanı ile, Sürekli yazım yanlışları oluyor. Daha dikkatli olmanızda fayda var.