Ek Göstergenin Yürürlük Tarihi Açıklandı: İşte Maaş ve İkramiyelere Gelecek Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ek Göstergenin Yürürlük Tarihi Açıklandı: İşte Maaş ve İkramiyelere Gelecek Zam

Ek göstergenin yürürlük tarihi ve maaşlar ile ikramiyelere gelecek zam miktarı hakkında canlı yayında açıklama geldi.

Çalışma Hayatı 6 Haz 2022 14:57 5
Ek Göstergenin Yürürlük Tarihi Açıklandı: İşte Maaş ve İkramiyelere Gelecek Zam

Türkiye'de 5 milyon memur ile eemekli ve yakınlarının gözü kulağı bugünkü kabine toplantısında. Büyük bir merakla beklenen kabine toplantısına dakikalar kala ek göstergede maaş zammı ve kapsam ile yürürlük tarihi hakkında açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada ek göstergede kapsamın genişletildiğini söyledi ve müjdenin bugün kabineden sonra açıklanacağını, detayların duyurulacağını söyledi. Bu açıklamaya saatler kala bir son dakika açıklaması geldi ve Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya, ek göstergede zammın detaylarını aktardı.

CNN Türk ekranlarına konuk olan Kaya, ek gösterge ile maaşlara ve ikramiyeye gelecek zammı duyurdu. Ek gösterge zammı ile birlikte maaşlarda yüzde 20 ila yüzde 25 arasında değişen zamlar olacağını söyleyen Kaya, ikramiyelerde de 40 bin lira civarında bir artış olacağını söyledi.

HANGİ MESLEKLERE?

İlk başta ek göstergenin 4 meslek grubuna verileceği açıklanmıştı. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri. Ancak dün yapılan aç.ıklamada ek göstergede kapsamın genişlediği görüldü. Kapsamın tüm detaylarını bugün Cumhurbaşkanı kabine sonrası açıklayacak.

Kaya yaptığı açıklamada ek gösterge zammı ile maaşlarda yüzde 20'den 25'e kadar bir artış olacağını söyledi. Emeklilerin maaşlarına da düzenlemeye göre artış geleceğini söyleyen Kaya, polis emeklisinin 5 bin lira olan maaşının 6 bin 200 ile 6 bin 300 lira civarına yükseleceğini, emeklilik ikramiyesinde ise 40 ile 50 bin lira arasında bir değişim olacağını söyledi.

"Memur ve emekliler maaşlarının üstüne yüzde 20-25 koyarlarsa alacakları yeni maaşı hesaplayabilirler." diyen Kaya, bunun memurlar tarafından sevinçle karşılandığını söyledi.

NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Ek gösterge bu sene tamamlanacak ancak 15 Ocak 2023 tarihinde devreye girmesi bekleniyor. 

AÇIKLAMA SAAT KAÇTA GELECEK?

Açıklamanın bugün 19.15 civarında gelmesi bekleniyor. Açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3600 fos çıktı.muğlak oynak kelimelerle emeklileri kandırmanıza gerek yoktu.Bende 1 dereceden emekli memurum 35 yıl hizmetim var Üniversitesi mezunuyum.verilen 118 TL hiyerarşi deyip adalet deyip milleti kandırmayın.yanlışın neresinden dönersen kârdır.inşaallah meclisten geçmez.herkese seyyanen verseydiniz bundan daha adaletli olurdu.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bumu adalet ayrı kurumda çalışıp aynı görevi yapan ikiside 1.dereceye inmiş ama birisi 3600 den yaralanıp emekli maaşında 1400 ikramiyesini 50 artış olacak. Aynı derecede olan diğerinin emeklilik maaşında 118 lira emeklilik ikramiyesini 4 bin küsür artacak buna hangi mantık adalet diyecek gerçekten bu intiharlara davet getirecek
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
En üstteki memurlar ile( vali,genel müdür v.s) en alttaki memurlardaki artışlar aynı miktarda, bunu yapanlara vallahi BRAVO demek gerekli, ne akıl var ama,süper zeka gerek,,,,
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu kadar adaletsiz bir düzenlrmr olmaz,olamaz, ayıptır yahu, En üstteki Vali,Kaymakam
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Peki sayın devlet büyüklerimiz söz verdiniz milyonlarca senelerdir eyt liyiz sizi bekliyoruz saygılar sayin gazeteciler mevlanin dedi gibi geldik gidiyoruz haktan geldik hakka gidiyoruz lutven dile getiriniz saygilar