Ek Gösterge Zammı ile Emekli Olmak İsteyenler, Yüksek Maaş ve İkramiye İçin Bu Tarihe Kadar Bekleyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ek Gösterge Zammı ile Emekli Olmak İsteyenler, Yüksek Maaş ve İkramiye İçin Bu Tarihe Kadar Bekleyecek

Ek gösterge gelsin de emekli olalım diye bekleyen milyonlarca kamu personeli, biraz daha beklemek zorunda kalacak.

Çalışma Hayatı 18 Nisan 2022 07:19 0
Ek Gösterge Zammı ile Emekli Olmak İsteyenler, Yüksek Maaş ve İkramiye İçin Bu Tarihe Kadar Bekleyecek

Ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması: Yüksek ikramiye için o tarihi bekleyeceksiniz.


Türkiye Gazetesi'nden İsa Karakaş bir son dakika açıklamasında bulundu. Karakaş yaptığı açıklamada, ek gösterge zammına değindi ve ek gösterge artışı alan, alacak personellerin yüksek ikramiye alması için hangi tarihe kadar beklemesi gerektiğini yazdı.


Ek göstergenin 3600'e çıkarılması ile birlikte emeklilik ikramiyesinde ve emeklilik maaşında ciddi bir artış söz konusu olacak. Bunun yanı sıra memurların çalışırken aldıkları maaşlar da düzenlenecek ve daha fazla maaş alabilecekler. Peki ek gösterge gelmesi ile birlikte ne zaman maaşlarda artış olacak? Ne zaman emekli ikramiyesi artacak? İşte o soruların cevapları:


Birinci derece kadroda görev yapmakta olan öğretmenlere 3600 verilmesi için hükümler Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer aldı ve şu an öğretmenlere 3600 ek gösterge hakkı verildi. Bu düzenleme ile birlikte emeklilik işlemlerini başlatan birçok öğretmen de var. Ancak bu konuda tereddüt eden birçok öğretmen de mevcut. Karakaş, ek göstergenin 14 Şubat günü Öğretmenlik Meslek Kanunun yürürlüğe girmesi ile yürürlüğe girmediğini söyledi. Söz konusu kanun Resmi Gazete'de yayınlanmış olsa bile yürürlük tarihi 14 Şubat 2022 değil. 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren ilgili kanun maddesi yürürlüğe girer. Karakaş yaptığı açıklamada öğretmenlere, 15 Ocak 2023 tarihini işaret etti ve bu tarihten sonra emeklilik planları yapmaları gerektiğini söyledi. Bu tarihten önce emekli olanlar 1. dereceden emekli olacak ancak ikramiye artışından faydalanamayabilir.


Öğretmenlerden sonra ek göstergede sıra diğer kamu personellerine geldi. Polis, din görevlileri, hemşireler ve memur ile kamu çalışanlarının bazılarına da verilmesi gündemde olan ek gösterge için 10 Mayıs günü toplantı yapılacak. Toplantıdan sonra hazırlanacak kanun teklifi en geç Haziran ayında Meclise sunulacak.


Haziran ayında meclise gelmesi beklenen ek göstergede , öğretmenlerin ek gösterge zammında olduğu gibi 2023 yılının milat olarak kabul edilmesi bekleniyor. Bu nedenle emekli olmak isteyen ve ek gösterge zammından faydalanarak emekli olmak isteyenlerin 2023 yılını beklemeleri tavsiye edildi.


Ek gösterge düzenlemesi ile birlikte sözleşmeli personellere kadro meselesi de çözüme kavuşturulacak.


https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/isa-karakas/625911.aspx


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç