Ek Gösterge ve Maaş Zammına Yeni Ayar Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ek Gösterge ve Maaş Zammına Yeni Ayar Geliyor

Çalışma Bakanı Bilgin Temmuz maaş zamlarına yeni ayar geleceğini, ek göstergenin Mayıs'ta Meclise gelebileceğini söyledi.

Çalışma Hayatı 4 Nisan 2022 11:41 0
Ek Gösterge ve Maaş Zammına Yeni Ayar Geliyor

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den zam ve ek gösterge hakkında son dakika açıklaması geldi.


Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen "4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi"nin açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, burada önemli açıklamalarda bulundu. Kamu personelleri, memur, işçi ve emeklilerin Temmuz 2022 'de alacakları zam ile ilgili açıklamalarda bulunan Bilgin, asgari ücrete enflasyonun 14 puan üzerinde bir zam yaptıklarını söyledi.


Pandeminin en kötü zamanlarında bile Türkiye 'de çarkların durmadığını söyleyen Bakan Bilgin, Türkiye'nin AB ve ABD'deki yükske enflasyondan etkilendiğini , üretimlerin durması nedeniyle bu yükselişin görüldüğünü söyledi. ABD'nin en zengin ülke olduğunu , ancak tarihinde görülmemiş enflasyon krizi yaşadığını söyleyen Bakan Bilgin,


Tüm zorluklara rağmen Türkiye'de önemli adımlar attıklarını söyleyen Bakan Bilgin, "Enflasyona karşı işçi ve emekçileri korumak bizim görevimizdir. Kısa sürede tarihsel adımlar atıldı. Türkiye'de asgari ücrette yapılan düzenleme. Enflasyon yüzde 36'yken yüzde 50'lik pozitif bir reel ücret artışı gerçekleştirdik. Bugünkü enflasyonist ortam dikkate alındığı zaman bunu muhtelif şekillerde yorumlamak mümkündür ama inkar edilemez. Bizim bu süre içerisinde yaptığımız şey Asgari Ücret vergi dışı bırakılsın. Türkiye'nin tarihinde bir ilk gerçekleşti ve bu gerçekleşti." dedi.


MAAŞ ZAMMI


Toplu sözleşmede mekanizmaların devam ettiğini, çalışanları koruyan aktüel gelişmeler karşısında direnç sağlayan bir madde olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, "Enflasyon farkının verilmesi. Ocak ayının başında sadece enflasyon farkı vermedik, ona bir de yüzde 3 civarında sosyal denge farkı verdik. Temmuz enflasyonunda da çalışanlarımıza yapılan yeni düzenleme ile yeniden ele alacağız."


EK GÖSTERGE


"3600 ek gösterge meselesinde çalışmamız son aşamasına geldi. Ümidimiz Mayıs ayında çalışmayı tamamlamak ve Meclise intikal ettirmek. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir. Sözleşmeli personel statüsü var. Bir şekilde isteğe bağlı olarak düzenlemek istiyoruz."


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç