Ek Gösterge Kripto Para Düzenlemesi Cumhurbaşkanlığı'nda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ek Gösterge Kripto Para Düzenlemesi Cumhurbaşkanlığı'nda

Son dakika haberi: Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ek gösterge ve kripto para konuşuldu.

Son Dakika 25 Mayıs 2022 15:43 0
Ek Gösterge Kripto Para Düzenlemesi Cumhurbaşkanlığı'nda

Son dakika : Beştepe'de kritik görüşmeler yapıldı.

Önceki gün Ankara'da Beştepe'de kritik görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmede ek gösterge zammı meselesi ile kripto para meseleleri masaya yatırıldı. Uzun süredir kamu personellerinin beklediği ek gösterge messelesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında düzenlenen toplantıda Bakan Vedat Bilgin'in ay sonunu işaret ettiği öğrenildi. 

EK GÖSTERGE İLE MAAŞLARA ZAM GELECEK

Yasa haline gelecek taslağın içinde SPK'nın kripto varlıkların ihracına yönelik düzenlemeleri yer alacak. Söz konusu düzenleme ile bu konuda her türlü yaptırım ve düzenleme için kripto varlığın türüne göre Merkez Bankası , SPK ve Ticaret Bakanlığı ayrı ayrı yetkili kurum olacak. Kripto paraların alınıp satıldığı platformları kurmak için ise SPK'dan izin şartı aranacak. 

Söz konusu yasa tasarısı ile yurt dışındaki uygulamalardan kripto varlık alanlara da düzenleme gelecek. Yurt dışında bulunan sitelerin Türkiye'de temsilcilik açması istenecek.

BEŞTEPE'DE GÖRÜŞÜLDÜ

Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda bu iki konuda son rötuşlar yapıldı ve düzenlemeler son şeklini almaya başladı.  Konu ile ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama gelmesi ve düzenlemelerin tüm içeriğinin kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Düzenlemeler tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak ve Erdoğan'ın onayından sonra TBMM'ye gönderilecek. Meclise gönderilecek düzenleme daha sonra genel kurulda görüşülecek ve yasalaşacak. 

Düzenlemenin Haziran ayı başında yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç