Ek Gösterge ile Çalışan ve Emeklilere Ek Maaş ve İkramiye Zammı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ek Gösterge ile Çalışan ve Emeklilere Ek Maaş ve İkramiye Zammı

Son Dakika. 3600 ek gösterge ile çalışan ve emeklilere maaş ve ikramiye zammı açıklaması gelecek.

Çalışma Hayatı 31 Mayıs 2022 07:00 6
Ek Gösterge ile Çalışan ve Emeklilere Ek Maaş ve İkramiye Zammı

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması. 

Dün bir son dakika geldi ve kamu personellerine maaş zammı ile emekli ikramiye ve emekli maaşı zammının önünü açan ek gösterge düzenlemesinin sonunda tamamlandığına yer verildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur Sen arasında yapılan uzun görüşmeler sonrasında hazırlanan 3600 ek gösterge düzenlemesine son şekli verildi ve cumhurbaşkanlığına gönderildi.

Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi e gelen söz konusu düzenleme ile Kamu personellerine 1200liradan fazla bir maaş zammı, 42 bin liradan fazla emekli ikramiyesi zammı ve 1000 liradan fazla emekli maaşı zammı gelecek.

Söz konusu düzenleme ile maaşlara 1235 seviyesinde bir artış yapılacak. 

EK gösterge zammını alıp emekli olacak kişilere ise 44 bin 500 lira daha fazla ikramiye ödemesi yapılacak. 

ŞİMDİ NE OLACAK?

EK gösterge düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana sunulacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri tarafından sunulacak düzenleme görüşülecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı onay vermesi sonrası meclise gönderilecek.

Meclise gelecek düzenleme önce komisyonda, sonra genel kurulda görüşülecek. Bu görüşmeler sonrası düzenleme resmi gazeteye gönderilecek.

Resmi gazetede yayınlanmasının ardından düzenleme yürürlüğe girecek.

SIRADA NE VAR?

EK gösterge düzenlemesinin meclise gönderilmesi ve yürürlüğe girmesinin ardından sözleşmeliler kadro ve emeklilikte yaşa takılanlar meseleleri var. Bu iki konudan ilki sözleşmeliler kadro meselesi.

Önümüzdeki haftalarda konu gündeme gelecek

Bu kapsamda taşeron ve kamu ilşçileri hakkında düzenleme yapılacak. 

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ilk atılımınız 540 primini yani 5 yılını dolduran liyakatli ücretli öğretmenin KADRO verilmesi olmalıdır..Yıllarca cefa çeken liyakatli ücretli öğretmene KADRO ana sütü gibi helaldir...artık ivedi bir şekilde bir adım atılmalıdır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İlk atılım 540 gün primini dolduran Liyakâtli Emektar Eğitim Fakültesi mezunu Ücretli Öğretmenlere olacaktır inşallah. Geç de olsa kadromuza kavuşacağız biiznillah. Devletimize ve Başkanımıza güveniyoruz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl başvurulur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl başvurulur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl başvurulur