Ek gelir fırsatına hücum ettiler: Bir aile maaşa ek ayda 8500 TL kazanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ek gelir fırsatına hücum ettiler: Bir aile maaşa ek ayda 8500 TL kazanıyor

Son dönemlerde borsada halka arz çılgınlığı yaşanmaya devam ediyor. Garanti kazanç gibi görünen halka arzlarla faturalarını ödeyenler de var asgari ücret kazanan da.

Borsa 19 Nisan 2023 08:39 1
Ek gelir fırsatına hücum ettiler: Bir aile maaşa ek ayda 8500 TL kazanıyor

Bir aile, borsada halka arzla ayda asgari ücret kazanıyor.

Son dönemlerde borsada halka arz furyası yaşanmaya devam ediyor. Birçok şirket ilk defa halka arz edilirken halka arzlara rekor düzeyde katılımlar sağlanıyor. Peki halka arzlara ilgi neden bu kadar yüksek?

Bilindiği üzere halka arzlarda öncellikle emirler toplanıyor ve belirlenen dağıtım şekline göre yatırımcılara hisse payı veriliyor. İlk defa halka arz edilen tüm hisseler satıldığı ve ilk işlem günündne itibaren hisseye ciddi şekilde ilgi olduğu için söz konusu hisse, en az 4-5 gün tavan tavan gidiyor.

Borsa İstanbul'da bir hisse, bir günde en fazla yüzde 10 yükselebilir. Halka arzlarda da bir günde yüzde 10'luk yükselişler en az 4 gün sürmekte. Örneğin; diyelim ki 1000 liralık bir hisse alımı ile halka arzakatıldığınız. İlk gün yüzde 10'luk bir yükseliş olur ve paranız ilk gün 1100 TL olur. İkinci gün karınız 110 TL olur ve paranız 1210 TL olur. 3. gün tavan gitmesi ile birlikte 121 TL daha kar etmiş olursunuz ve paranız 1331 TL olur. 4. gün de tavan olması durumunda paranız 1464 TL'ye yükselir. 5. günde de tavan olması durumunda 1000 liranız, 5 günün sonunda 1610 TL olur ve toplam karınız 610 TL olur.

Bu tabi 1 halka arzdan elde edilen gelir oluyor. Bu şekilde ayda 3-4 defa halka arza katıldığınızda 2-3 bin TL kazanılabiliyor.

Bazı kişiler eş dost akrabaya da yatırım hesabı açarak aynı şekilde hem kendine hem onlara hisse alarak karını arttırıyor. Bı şekilde 4 hesap açtığınızda asgari ücret kazanabiliyorsunuz.

YATIRIM HESABI AÇMA NASIL OLUR?

Borsada işlem yapmak bankalar ya da yatırım şirketleri aracılığıyla olmaktadır. Banka hesabınızda hise senedi işlemleri kısmından borsaya girebilir ve halka arzlara katılabilirsiniz.

HALKA ARZLARI NASIL TAKİP EDEBİLİRİM?

Halka arz edilen şirketlerden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 sadece bilgilendirmede bulunur.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Bu haberler asilsiz hiç bir yerde yok böyle saçma sapan bir şey olmaz insanları kandırmayın lütfen