Ek ders ücretine zam tasarrufa takıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ek ders ücretine zam tasarrufa takıldı

Son dakika haberi: Öğretmenlere ek ders zammı bakanlığın tasarruf tedbirlerine takıldı. İşte gelen son dakika bilgileri.

Finans Magazin 16 Mayıs 2024 0
Ek ders ücretine zam tasarrufa takıldı

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam gelecek mi? Son dakika bilgileri geldi.

Öğretmenlikte önemli değişiklikler yapılmasını öngören, öğretmene karşı şiddete cezaları artıran yeni kanun için son sürece girilirken söz konusu kanun ile ek ders ücretlerinin de artırılmasının planlandığı öğrenildi.

Düzenleme ile normalde gündüz 140, akşam ve hafta sonu 150 gösterge rakamı üzerinden belirlenen ek ders ücretinin zamanı fark etmeksizin 160 gösterge rakamı üzerinden belirlenmesi bekleniyor.

SON DAKİKA GELDİ: TASARRUFA TAKILDI

Gelen son dakika bilgilerine göre öğretmenlik kanununda iki düzenlemenin tasarruf tedbirlerine takıldığı öğrenildi. Kanun taslağına göre özel okullarda 15 sene çalışan öğretmen ile yöneticilere de yeşil pasaport verilmesi öngörülüyordu.

Ancak hem ek ders ücretine yapılacak zam hem de bu personellere verilecek yeşil pasaportun bakanlık engellerine takıldığı öğrenildi. Ek ders ücretine zam tasarruf tedbirlerine takılırken yeşil pasaportun ise Dışişleri Bakanlığı'na takıldığı öğrenildi.

Bu konuda görüşmelerin devam ettiği öğrenilirken yakın zamanda nihai karar açıklanacak. Sizce ek derse zam gelmeli mi? Özel okul öğretmenlerine yeşil pasarport verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç