Ehliyetlerde Yeni Dönem: Artık E Devlet Üzerinden Yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ehliyetlerde Yeni Dönem: Artık E Devlet Üzerinden Yapılacak

Ehliyetlerde yeni dönem bugün başladı. Yapılan son dakika açıklamasında artık sertifikaların e Devlet üzerinden işleneceğine yer verildi.

Son Dakika 28 Nisan 2022 13:17 0
Ehliyetlerde Yeni Dönem: Artık E Devlet Üzerinden Yapılacak

Son dakika : Ehliyetlerde yeni dönem hakkında açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında motorlu taşıt sürücü kurslarından sertifika alanların ehliyet işlemlerinde zamandan kazanması için yeni bir sisteme geçildiğini duyurdu. 

Sürücü kurslarından yılda yaklaşık 3 milyon kişi sertifika alıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu sertifikaların özel motorlu taşıt sürücü kursları tarafından düzenlendiğini ve il ile ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından kontrol edildikten sonra imzalandığını, bundan sonra kursiyerlere dağıtımın yapıldığını bildirdi. 

 

Ehliyetleri teslim edilene kadar bu sertifikalar kullanılıyor. Ehliyetler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'ne geldiğinde ise vatandaşlar, sertifikalarını alarak nüfus müdürlüklerine gidiyor ve bu sertifikalarını ehliyete dönüştürüyor. MEB'den yapılan son dakika açıklamasında ise sertifika doğrulama sisteminin artık e devlet kapısı üzerinden yapılacağına yer verildi. Bugün söz konusu düzenleme başladı ve artık e devlet üzerinden zaman ve kağıt masrafı olmadan sistemin işleyeceğine yer verildi. MEB'den gelen resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV AŞ tarafından ortaklaşa yürütülen 'Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama Hizmeti ve Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Doğrulama Hizmetinin e-Devlet Kapısı Entegrasyonu' projesiyle işlemler artık çok daha kolay olacak. Bugün başlayan proje sayesinde kağıt tasarrufu sağlanacak, imza için zaman kaybı yaşanmasının ve en önemlisi sahte sertifikalandırmanın önüne geçilmiş olacak."

 

EHLİYETE ZAM GELECEK

Ehliyet ücretlerine yeni yılda yüksek zam bekleniyor. Haberi için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç