Ehliyet Yenileme Ücreti Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ehliyet Yenileme Ücreti Açıklandı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı ve ehliyet yenileme ücretlerine yer verildi.

Ekonomi 24 Ekim 2022 21:54 0
Ehliyet Yenileme Ücreti Açıklandı

Ehliyet yenileme ücreti açıklandı.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada eski tip sürücü belgesini değiştirmenin ücretine yer verildi. 

Geçen hafta yapılan açıklamada 2 ay sonra sona erecek ehliyet yenileme başvurularının uzatıldığı ve eski tip sürücü belgesinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenebileceğine yer verildi. Geçen günkü açıklamadan sonra bir açıklama daha geldi. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında sürücü belgesi yenileme ücreit hakkında, "Eski tip sürücü belgelerini değiştirme ücreti, 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf hizmet bedeli olmak üzere 15 lira olarak devam edecek" ifadelerine yer verildi ve toplamda 15 lira alımaya devam edileceğini söyledi.

SÜRÜCÜ BELGESİ YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

Ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşların başvuru için "Kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılacak." ifadelerine yer verildi ve evrakların şunlar olduğuna yer verildi:

- Eski ehliyet belgesi

- Sürücü olur niteliği taşıyan sağlık raporu,

- 1 adet biyometrik fotoğraf,

- Nüfus Müdürlüğü'nde vereceğiniz parmak izi,

- Kan grubunu belirleyen belge.

Ehliyet yenileme için nvi resmi sayfasından reandevu almanız gerekmektedir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç