Ehliyet Sahipleri Dikkat: 13 Bin TL Ceza Yiyebilirsiniz!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ehliyet Sahipleri Dikkat: 13 Bin TL Ceza Yiyebilirsiniz!

İçişleri Bakanlığı, B sınıfı ehliyeti olanlara bir hatırlatmada bulundu. 15 TL ücretindeki bu değişikliği yapmayanlar 13 bin TL ceza ödemeye mahkum edilecek. İşte haberin detayları...

Haberler 1 Haz 2024 0
Ehliyet Sahipleri Dikkat: 13 Bin TL Ceza Yiyebilirsiniz!

Türkiye'de 33 milyonun üzerinde vatandaşın ehliyeti bulunurken, bu ehliyetlerin bir bölümü 'eski tip' olarak adlandırılan çipsiz ehliyetlerden oluşuyor.

ESKİ EHLİYET DEĞİŞTİRME SON TARİHİ NE ZAMAN?

Geçtiğimiz yıllarda yapılan uyarılarda 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla eski tip ehliyet kullanımının yasaklanacağı belirtilmiş olsa da pandemi nedeniyle sürecin aksaklığa uğraması dolayısıyla son kullanım tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlendi.

İçişleri Bakanlığı, yayınladığı uyarı ile söz konusu tarihin yeniden değiştirilmeyeceğini belirterek, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla yenilenmeyecek ehliyetler ile trafiğe çıkılması halinde 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla vatandaşlara 12 bin 978 TL para kesileceğini açıkladı.

ESKİ EHLİYET KULLANMANIN CEZASI NE KADAR?

HalkTV'de yer alan habere göre, Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden alınacak randevuyla birkaç dakika içerisinde ehliyetinizi yenilemek ve çipli ehliyete geçmek mümkün.

Ehliyet yenileme ücreti için 15 TL isteniyor. 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan tüm ehliyetlerin yenilenmesi zorunlu tutulurken, bu değişikliğe uymayan ve aracını eski ehliyeti ile sürmeye devam edenler için 13 bin TL trafik cezası uygulanacak.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Ehliyet yenileme işlemi için sürücülerin bazı belgeleri hazırlaması ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alması gerekiyor. Yenileme işlemi için gerekli olan belgeler şunlar:

* Kimlik kartı veya pasaport

* Güncel biyometrik fotoğraf

* Geçerli bir sağlık raporu

* Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)

* Mevcut ehliyet

* Adli sicil kaydı

* Yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil)

Bu belgelerle randevu gününde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurulduğunda, ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilebilir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç