Ehliyet Alacaklar Acele Edin: Sürücü Kursu Fiyatlarına Zam Talebi Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ehliyet Alacaklar Acele Edin: Sürücü Kursu Fiyatlarına Zam Talebi Geldi

Ehliyet alacak vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada yeni zam talep edildi.

Son Dakika 20 Haz 2022 21:43 0
Ehliyet Alacaklar Acele Edin: Sürücü Kursu Fiyatlarına Zam Talebi Geldi

Ehliyet alacaklar elinizi çabuk tutun.

Dünya Gazetesi'nde bugün yayınlanan haberde sürücü kurslarının zam taleplerine yer verildi. Akaryakıt fiyatlarına son dönemlerde gelen zamların sektörü olumsuz etkilediğine yer verildi. 

Açıklamada geçen sene Aralık ayında belirlenen zammın artık sürdürülebilir olmadığına yer verildi. 

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin yaptığı açıklamada , geçen Aralık ayında taban fiyat belirlenirken yakıt litre fiyatının 9 lira olduğu, şimdi ise 30 liraya yaklaştığı ve 3 kat arttığına yer verildi.

Araç fiyatlarının iki kata çıktığı, asgari ücretin yüzde 50 arttığı , yakıt maliyetlerinin ise 3 kat arttığı son günlerde araba ve eğitmen giderlerinin de artması ile birlikte sürücü kurslarının ciddi bir sıkıntı içine girdiğine yer verildi. Yapılan açıklamada "İstanbul'da yaklaşık 700 sürücü kursu bulunuyor ve bir önlem alınmazsa bu kurslarımızın çoğu kapanmayla karşı karşıya kalacak" ifadelerine yer verildi.

ŞİMDİ 2 BİN 900 TL

2021 Aralık ayında belirlenen ve halen devam eden taban fiyat, Türkiye ortalamasında 2 bin 900 lira seviyesinde. Bu fiyata değinen Tekin, "Hızla artan maliyetler, bu fiyatı sürdürülebilir olmaktan çıkarıyor. Sürücü kursları zor durumda ve zararına faaliyetlerini sürdürüyor. Böyle devam ederse çoğu kurum kapanmayla karşı karşıya kalacak. Talebimiz biran önce taban fiyat belirleyen komisyonun fiyatı günün koşullarına uygun güncellemesi" ifadelerini kullandı.

YENİ BEKLENTİ: 4 BİN TL

Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz, 2 bin 900 TL'nin üzerine yüzde 15 ile 20 arasında kar payı eklendiğini söyledi ve yeni taleplerini, "Bu zor durumdan çıkmak için taban fiyatın en az 4 bin TL olmalı" şeklinde açıkladı.

Özbay Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Simge Kaya ise yaptığı açıklamada, "Her yıl Sürücü Eğitimi Maliyetlerini Belirleme Komisyonu tarafından Valiliklerce belirlenen sürücü belgesi ders saat ücretleri, 2022 yılı için 2021 yılının kasım ayında, benzinin litre fiyatı 9 lira civarındayken belirlendi. Bugün geldiğimiz noktada benzinin litre fiyatı 28 lirayı geçti. Kısaca 9 lira civarındayken belirlenen maliyet, 28 lirayı aştığında halen güncellenmedi. Bu da sürücü kurslarını ciddi anlamda zorluyor. Ayrıca akaryakıta ilave olarak araç bakım, yedek parça ve araç fiyatlarındaki artışlar da son dönemde ciddi boyutlara ulaştı. Tüm bunlar birlikte ele alındığında bugünkü fiyatlarla devam etmek mümkün değil" dedi.

Orta Anadolu Sürücü Kursları Başkan Yardımcısı Mehmet Göçmen ise yaptığı açıklamada yakıt giderlerinin ciddi oranda arttığını söyleyerek, "Sürücü Kurslarının en büyük gider maliyeti olan yakıt giderlerinin sürekli artış göstermesi, araç maliyetlerinin ve sanayi parça giderleri trafik ve kasko giderleri işçilik maliyetlerinin artması ehliyet ücret ilanının yılbaşında tespit edilmesi nedeniyle kurslarımızı zor bir süreç bekliyor. Sektörümüze yönelik bir çok iş kolunda olduğu gibi devletimizden araçlarımızda ÖTV indirimi destek programı açıklanmalı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç