EGM Bekçilikte Köklü Değişiklik Yaptı (Yeni Bekçi Alımı Ne Zaman, Şartları 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EGM Bekçilikte Köklü Değişiklik Yaptı (Yeni Bekçi Alımı Ne Zaman, Şartları 2022)

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada bekçilikte önemli 5 değişiklik yapıldığına yer verildi.

Bekçi Alımı 15 Ağu 2022 14:07 17
EGM Bekçilikte Köklü Değişiklik Yaptı (Yeni Bekçi Alımı Ne Zaman, Şartları 2022)

Son dakika haberi: Bekçilikte değişiklikler yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü 81 şehre bir resmi yazı gönderdi. Gönderilen yazıda bekçilerin görev ve çalışma esaslarında düzenlemeler yapıldığı görüldü. 

EGM'den gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

"1. Emniyet Genel Müdürlüğünden uygun görüş alan iller dahil 81 ilin mülki amirliklerden aldıkları "gündüz çalışma olurları" sonlandırılmıştır". (Böylece Çarşı ve Mahalle Bekçileri gündüz saatleri içerisinde görev yapamayacak)

2. Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin haftalık çalışma süresi 40 saat olarak düzenlenecektir.

3. Günlük çalışma saatleri, görev bölgesindeki güneşin batış ve doğuş saatleri esas alınarak bu aralıktaki zaman dilimi içerisinde belirlenecek.

4. Çarşı ve Mahalle Bekçileri, emniyet ve asayişin gerektirdiği haller ile güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri haricinde çalışma süreleri ve saatleri dışında çalıştırılamayacak.

5. Olağanüstü hal, terör, toplumsal olaylar, doğal afet, salgın hastalık, mevsim koşulları vb. durumlarda güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri ortaya çıkması halinde Emniyet Genel Müdürünün teklifi ve Bakanlık Onayı ile çalışma süreleri ve saatlerinin değiştirilmesi ve bu hususa sürekli riayet edilmesi emri il müdürlüklerine uygulanması üzere gönderildi."

Buna göre baktığımızda artık bekçiler sadece gece çalışacak. Haftada 40 saat çalışacaklar. Bekçilerin çalışma saatleri, güneşin batması ile doğması arasındaki saatlerde olacak. Zorunlu durumlarda bekçiler gündüzleri de çalışabilecek. 

YENİ BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

EGM 3250 bekçi alımı süreci devam ediyor. Yazılı sınav sonuçları geçen hafta açıklandı ve adaylar spor ile sözlü mülakat aşamasını beklemeye başladı. Bu alımın sona ermesinden sonra yeni bekçi alımının gelmesi bekleniyor. Alımın en az lise mezunları arasından askerlik şartlı olarak yapılması, tüm illere yapılması bekleniyor.

 2022 yılı içinde yeni bekçi alımı yapılması beklenmiyor. 2023 yılının ilk aylarında yeni ilanın gelmesi bekleniyor. 

Sizce bekçilikte başka ne değişmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Bekçi alımı ilanı geldiğinde bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesin sınav iptal edilmeli bide yanlış doğruları götürmemeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bayan bekçi alınmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu atanamayan lisans mezunlarının olanların yaşı 35 buldu emeklilik yaşı 65 nasıl iş bulacak bu insanlar gereğinin yapılması geç kalınmış adaletin tahsisi niteliğinde olur bu konu çok önemli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş şartı 45 olsun.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş şartı en az 18-40 olmalı