EGM 3500 polis alımı daha yapacak: İşte başvuru tarihi 2023 PMYO Polis Fakültesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

EGM 3500 polis alımı daha yapacak: İşte başvuru tarihi 2023 PMYO Polis Fakültesi

2023 yılında yeni polis alımları da yapılacak. Yapılacak alımda toplamda 3500 öğrenci alınacak. Detaylar ve şartlar yazımızda.

Polis Alımı 4 Haz 2023 20:51 0
EGM 3500 polis alımı daha yapacak: İşte başvuru tarihi 2023 PMYO Polis Fakültesi

Polis olmak isteyenlere iyi haber: 2023 yılında 3500 lise mezunu polis alımı yapılacak.

2023 yılının kalan günlerinde lise mezunu adaylar arasından 2 bin 500 polis alımı yapılacağı öğrenildi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak polis alımında adaylar EGM bünyesinde istihdam edilecek olup; alınacak 2 bin 500 kişi polis memuru, 1000 kişinin ise komiser yardımcısı kadrosunda istihdam edileceğine yer verildi. Peki EGM polis alımı başvuru şartları nelerdir? EGM'ye yapılacak lise mezunu polis alımında başvurular ne zaman yapılacak? Başvuru nasıl yapılacak? Başvuruya ilikin detaylar yazımızda.

PMYO LİSE MEZUNU POLİS ALIMI

Polis Meslek Yüksek Okulları bünyesine bu sene de kadın ve erkek adaylar arasından 2 bin 500 polis alımı yapılacak. Alınacak öğrenciler, PMYO'larda 2 yıl eğitim görecek ve polis memuru olarak EGM bünyesinde göreve başlayacak. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak polis alımında yaş şartı ise şu şekilde açıklandı: "18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak"

Boy kilo şartı ise şu şekilde açıklandı: "Kadınlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak"

POLİS FAKÜLTESİNE 1000 ÖĞRENCİ ALINACAK

Bu sene ilk defa kurulan polis fakültesine komiser yardımcısı olarak yetiştirmek üzere lise mezunu adaylar arasından alım yapılacak. Bu alım ilk defa olacağı için yaş ve diğer şartlar henüz belli değil. Belli olduğunda finans7.com'da olacak.

BAŞVURU TARİHİ

Lise mezunu polis alımı YKS puanı ile yapılacak. PMYO polis alımı TYT puanı ile yapılacak. Polis fakültesine polis alımı ise TYT ve AYT ile yapılacak. 2023 YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak. Sınav sonucu ise 20 Temmuz'da açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra polislik başvurusu Ağustos ayında başlayacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç