Eğitim Sisteminde Yeni Değişiklik: İşte Yeni Dönem Matematik Dersleri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Eğitim Sisteminde Yeni Değişiklik: İşte Yeni Dönem Matematik Dersleri

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bir son dakika açıklamasında bulundu ve eğitim sisteminde yeni değişiklik yapıldığını söyledi.

Eğitim 3 Ekim 2022 12:09 1
Eğitim Sisteminde Yeni Değişiklik: İşte Yeni Dönem Matematik Dersleri

Eğitim sistemi yine değişiyor: Matematik eğitiminde köklü değişiklik geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 11. Kalkınma Planı'nda yer alan "tüm eğitim kademelerinde öğrencilerin matematik ve Türkçe yeterliliklerinin artırılması" hedefinin yerine getirilmesi için matematik seferberliği başlatıldığı ve yeni döneme girildiğine yer verildi.

Matematik için hazırlanan seferberlikte amacın dersi sevdirmek ve matematikte başarıyı daha üst seviyelere taşımak olduğu belirtildi. Konu ile ilgili açıklamasında Bakan Özer, "Matematik seferberliği kapsamında çok kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Öğrencilerimizin öğrenmelerini etkileyen tüm değişkenleri denkleme dâhil ediyoruz. Çok boyutlu bir süreç olan öğrenmenin kolaylaştırılması için somut materyallerden var olan materyallerin dijitalleştirilmesine çok kapsamlı yürüttüğümüz çalışmalar sürüyor." ifadelerini kullandı.

MATEMATİK'TE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Bakan Özer açıklamasının devamında matematik atölyeleri kurulacağını ve matematik koridorları oluşturulacağını söyleyerek, "Okul öncesinde 14, ilkokul ve ortaokulda 46 olmak üzere toplamda 60 materyalin tasarımını tamamladık. Bakanlığımız Ders Aletleri Yapım Merkezinde üretimi yapılan materyaller okullara ulaştırılıyor. Fiziki materyallerle öğrencilerimiz matematik ile günlük hayat ilişkilerini kurabilecek, bu materyallerle soyut olan kavramlar somut hale gelecek. Bu durumda öğrenme daha kolay gerçekleşebilecek." dedi.

Matematik Dijital Eğitim Platformu'nun eğitim sistemine kazandırıldığını ve platforma yenilikler eklenerek içeriklerin daha da zengineştirileceğini söyleyen Bakan , bu şekilde matematik dersinin dönüşümünün yapılacağını söyledi. Bu dönüşüm kapsamında birçok in celeme yapıldığını, INİCEF işbirliğinde bu kapsamda matematik öğretim becerilerinin geliştirilmesi çalışması yürüttüklerini ve bununla birlikte 109 bin sınıf öğretmenine eğitim verileceğini söyledi.  Bakan Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Başlattığımız çalışma ile öğrencilerin mevcut problem çözümü yöntemlerini öğrenip tekrarlamasının beklendiği geleneksel sınıf ortamlarından, matematik kavramlarını kullanarak üst düzey düşünme kapasitesini geliştirebilecek beceriler edinmesini hedefleyen matematik dersinin dönüşümünün gerçekleştirilmesi amaçlanıyor." ifadelerini kullandı ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Çalışma, sınıf öğretmenlerinin matematik öğretim becerilerinin geliştirilmesi ve sürdürülmesi amacıyla inovatif pedagojik yaklaşım, uygulama ve teknolojik çözümleri içeren bir öğretmen eğitimi modelini ortaya koyuyor. Yeni nesil matematik eğitimi alanındaki gelişmelerle öğrencilerin düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen matematik dersleri için yeni öğretim yöntemleriyle ilkokul öğretmenlerinin sınıflardaki yeni rol ve görevlerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz."

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bu sistem bana yaramiyacak çünkü lise son