Eğer Hayatınızda 1 Kere de Olsa Sözlü Mülakata Girdiyseniz Bu Haberi Okuyun: Mülakatınız Tekrar Yapılabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Eğer Hayatınızda 1 Kere de Olsa Sözlü Mülakata Girdiyseniz Bu Haberi Okuyun: Mülakatınız Tekrar Yapılabilir

Memur alımında mülakatta elenen adayları sevindiren önemli karar Danıştay'dan geldi. Danıştay mülakatın yeniden yapılmasını istedi.

Kamu 23 Nisan 2022 23:58 1
Eğer Hayatınızda 1 Kere de Olsa Sözlü Mülakata Girdiyseniz Bu Haberi Okuyun: Mülakatınız Tekrar Yapılabilir

Daha önce memur alımında mülakata girip elenenler için emsal bir karar geldi.

 

Son dönemlerde kamuya memur alımında hemen hemen tüm kadrolar için kamu kurumları mülakat yapıyor. Öyle ki merkezi yerleştirmelerle eskiden kamuya her dönem 3 bin 5 bin memur ataması yapılırken şimdilerde ancak 1000 ile 2000 civarında kamu personeli ataması merkezi yerleştirmelerde yapılıyor. Bu durum tepki çekerken , kamuya memur alımında mülakatların kaldırılması bir yana her gün daha fazla kardroya alımlar mülakat kapsamına alınıyor ve adaylar , puan sıralamasına tabi olduktan sonra bir de mülakata giriyor.

 

OKUL OKU , KPSS'YE ÇALIŞ YÜKSEK PUAN AL AMA MÜLAKATTA ELEN

Bir okul okuyan ve en az 1 sene KPSS'ye çalışarak sınavdan yüksek puan alan on binlerce aday, önce ilana başvuru yapıyor. Sıralamaya girer miyim girmez miyim tedirginliği yaşayan aday, sıralamaya girdiğinde esas heyecanı sözlü mülakatta yaşıyor. Sözlü mülakatta komisyonun karşısına çıkan aday , burada sroulan sorulara yanıt veriyor v sonucun açıklanmasını bekliyor. Ancak çoğu aday , sözlü mülakat aşamasından hazin sonuçla ayrılıyor.

 

EMSAL KARAR GELDİ

Mülakattan elenen adayları ilgilendiren emsal bir karar Danıştay'dan geldi. Danıştay geçtiğimiz gün verdiği kararda, KPSS'den yüksek alan bir adayın sözlü mülakatta soruları bilememesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu söyledi. Bu görüş üzere Danıştay, KPSS'den yüksek puan alan bir adayın sözlü mülakattan elenmesinin doğru olmadığını , mülakatta KPSS'den iyi puan alan birine kötü puan verilemeyeceğine hükmetti. Sözlü mülakat bunun üzerine iptal edildi ve o adayın yeniden sözlü mülakata alınmasına karar verildi. 

 

Söz konusu karar binlerce memur adayı için emsal nitelikte. KPSS'den yüksek puan almasına rağmen sözlü mülakatta düşük puan verilen ve mülakattan elenen adayların Danıştay'ın kararını emsal gösterek itiraz etme hakkı vardır. Söz konusu Danıştay karar metninin esas ile karar numarası şu şekilde:

  • Esas No : 2020/1928
    Karar No : 2020/3137

MÜLAKAT SİZCE KALDIRILMALI MI? ANKETİ BAŞLADI 

Mülakatların kaldırılıp kaldırılmaması adaylara soruldu. Sizce mülakatlar kaldırılmalı mı? Ankete katılım için TIKLAYIN

Twitter hesabınız varsa takip isteği yollayın ve ankete katılın. Twitter hesabınız yoksa hesap açarak yukarıdaki linke giderek ankett oy kullanabilirsiniz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle kaldırılmalı yoksa torpil asla bitmez