Eğer bu yapılırsa asgari ücret, açlık sınırının altına düşmez
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Eğer bu yapılırsa asgari ücret, açlık sınırının altına düşmez

Ozan Bingöl yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücretin açlık sınırının altına düşmemesi için önemli öneride bulundu.

Eğer bu yapılırsa asgari ücret, açlık sınırının altına düşmez

Asgari ücretin açlık sınırıın altına düşmemesi için mükemmel bir çözüm önerisi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına saatler kaldı. 11 Aralık 2023 Pazartesi günü işçi, işveren ve hükümet temsilcileri asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantısını yapacak. Yapılacak toplantıya işçi kesimini temsilen Türk İş, işveren kesimini temsilen TİSK ve hükümet kesimini temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı katılım gösterecek.

Asgari ücretin belirlenmesi ise Aralık sonu olacak. 27 Aralık civarında rakam belli olacak.

Milyonları ilgilendiren asgari ücret için bekleyiş devam ederken ülke gündemi asgari ücret oldu. Bilindiği üzere şu anda açlık sınırı Kasım ayı verilerine göre 14 bin 25 lira seviyesinde. Asgari ücret ise 11 bin 402 lira.

Asgari ücretin açlık sınırının altına gerilemesi tepki çekerken bu konuda bir açıklama geldi. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücretin açlık sınırının altına gerilememesi için önemli bir çözüm önerisi sundu.

Vergi Uzmanı Bingöl yaptığı açıklamada asgari ücret açlık sınırının altına düştüğünde birden fazla maaş alan bürokratların maaşlarının esilmesini istedi ve şunları söyledi:

"Asgari ücretin açlık sınırının altına düştüğü ayda kamudaki bürokratların birden fazla yerden maaş alamayacağı hükmünü getirin ve sonra izleyin: birkaç yerden yönetim, denetim kurulu ücreti alıp vergisini de devlete ödetenler, asgari ücretin açlık sınırının altına düşmemesi için nasıl da kreatif çözümler üretiyorlar"

Sizce bu çözüm olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
İş adamlarına vergi affı getirmeyin milletvekillerinin maaşlarını artırmayın.bir kişinin bir çok yerden maaş almasını kaldırın.luzumsuz harcamaları kesin bakın görün ülke nasıl refaha giriyor bu kadar basit