Egeen temettü KAP'ı geldi: Ege Endüstri temettü ne kadar, ne zaman verilecek 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Egeen temettü KAP'ı geldi: Ege Endüstri temettü ne kadar, ne zaman verilecek 2023

Ege Endüstri tarafından yayınlanan KAP'a baktığımızda temettü dağıtılacağına yer verildi. İşte temettü detayları.

Borsa 1 Mart 2023 22:39 0
Egeen temettü KAP'ı geldi: Ege Endüstri temettü ne kadar, ne zaman verilecek 2023

Egeen temettü açıklaması geldi.

Ege Endüstri ve Ticaret AŞ tarafından yapılan son dakika açıklamasında Egeen'in hissedarlarına temettü dağıtacağına yer verildi. Söz konusu açıklamaya baktığımızda yüzde 6 bin 900'lük temettü dağıtım kararı alındığı öğrenildi.

 Temettü dağıtımı ile ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bir aaçıklama yapıldı. Bugün yayınlanan KAP'a baktığımızda temettü ile ilgili detaylara şu şekilde yer verildi:

(1) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (teklif edilen).
(2) Kar payının şirket tarafından ödeneceği ve payın kar payı hakkı bulunmadan işlem görmeye başlayacağı tarih (kesinleşen).
(3) Payları Borsa‘da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına giriş yapılacağı tarih.
(4) Borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih.

Yasal Kayıtlara göre Egeen, 795.122.489 TL'lik net kar elde etti.

NE KADAR TEMETTÜ VERİLECEK?

Temettü kararı açıklandı ve KAP'a yapılan bildirimde şirketin hissedarlarına vereceği temettü miktarı tablosu şu şekilde:

Son KAP'ta ise şu bilgilere yer verildi:

Şirketimizin 24.03.2023 günü saat: 13.00' da yapılacak 2022 yılı hesap ve faaliyet dönemine ilişkin olağan genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulmak üzere;

Aday gösterme komitesi'nin ilgili raporunun ve SPK'nun 24.01.2023 tarihli onayı doğrultusunda bağımsız üye aday listesinin Sn. Ernur Mutlu, Sn. Enver Gocay ve Sn. Hüseyin Fazıl Oral olarak,

Diğer yönetim kurulu üyeliklerine aday olanların listesinin; Hüseyin Bayraktar, Sn.Mustafa Bayraktar, Ege Endüstri Holding A.Ş., Bahaettin Tatoğlu, olarak, 

Kesinleştirilmesine ve konuya ilişkin özel durum açıklaması yapılmasına toplantıya katılanların oybirliği ile karar verilmiş olup, bağımsız üyelerin özgeçmişleri ile bağımsız üye adaylarımızın bağımsızlık beyanları ektedir.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç