Egea Sedan, Clio, Corolla: İşte En Çok Satan Üç Aracın Fiyat Değişimi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Egea Sedan, Clio, Corolla: İşte En Çok Satan Üç Aracın Fiyat Değişimi

Türkiye'de en çok satan üç aracın sene başından bu yana fiyatlarında yaşanan değişimler belli oldu.

Fiyat Listesi 9 Ekim 2022 17:07 1
Egea Sedan, Clio, Corolla: İşte En Çok Satan Üç Aracın Fiyat Değişimi

Türkiye'de en ucuz arabaya ne kadar zam geldi?

Sene başındna bu yana dolar kurunda ciddi bir yükseliş oldu. Aralık'ta 18.36'ya giden ve müdahale sonrasında 11'lere kadar gerileyen dolar kuru, daha sonra adım adım tırmanmaya başladı ve Ekim ayı itibarıyla 18.58 TL'ye kadar çıkarak sene başından bu yana 68'e varan bir yükseliş oldu. 

Bu yükseliş araba fiyatlarına da yansıdı. Artık araba almak , özellikle sıfır araba almak hayal halini alırken en ucuz arabalara bile sene başından bu yana yüzde 58 oranında zam oldu. ğu görülüyor. Üst modellere çıkıldığında ise zam oranı çok daha yükske seviyelere kadar çıkıyor.

Biz de finans7.com olarak bu yazımızda en çok satan sıfır araçların sene başından bu yana ne kadar zamlandığına yer verdik.

EN ÇOK SATAN ARAÇ: EGEA SEDAN

Türkiye'deüretildiği için fiyatı uygun olan ve bu fiyatı ile en çok satan araçlar listesinde hep en başta olan Egea Sedan Ocak 2022'de 265 bin lira seviyesindeydi. Ekim 2022 listesine baktığımızda ise Egea Sedan'ın 389 bin 900 lira olduğu görülüyor. Zam oranı: yüzde 47 seviyesinde.

CLİO

En çok satan ikinci araç olan Renault Clio'nun Ocak 2022 'de fiyatı 264 bin liraydı. Şimdiki güncel listeye baktığımızda ise Clio'nun 403 bin liradan satışa çıkarıldığı görülüyor. Ocak ayından bu yana yaşanan fiyat değişiminde zam oranı toplamda yüzde 52,65 seviyesinde oldu.

COROLLA

En çok satan üçüncü araç ise Toyota 'nın en çok tercih edilen modeli Corolla oldu. Corolla'nın şimdiki fiyatı 572 bin lira seviyesinde oldu. Corolla'nın fiyat değişimine baktığımızda artışın yüzde 60 olduğu görülüyor. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Engelli babamin üzerine arac almak istiyorum araçta yok