Efkan Ala: Yeniden Refah Partisi 100'e yakın belediye istedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Efkan Ala: Yeniden Refah Partisi 100'e yakın belediye istedi

AK Partili Efkan Ala yaptığı açıklamada YRP'nin AK Parti'den 100'e yakın ilçede belediye başkanlığı istediğini söyledi.

Seçim 12 Mart 2024 0
Efkan Ala: Yeniden Refah Partisi 100'e yakın belediye istedi

Yeniden Refah Partisi kaç ilçe istemiş? Efkan Ala'dan açıklama.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala bir son dakika açıklamasında bulundu. Yerel seçimlere 3 haftadan az süre kala en çok tartışılan konulardan biri Yeniden Refah Partisi'nin aldığı karar oldu.

AK Parti ile görüşen Yeniden Refah Partisi, anlaşamadıklarını bildirirken seçimlere tek başlarına katılma kararı aldıklarını bildirdi. Bu karar siyasette çokça konuşulurken Yeniden Refah'ta İstanbul vekilinin istifa etmesi tuzu biberi oldu.

Habertürk ekranlarına konuk olan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, YRP'nin 100'e yakın ilçe istediğini söyledi. Ala, istenen 100 ilçenin hemen hemen hepsinde AK Parti oy oranının yüzde 50'den fazla olduğunu söyledi.

NERELERİ İSTEDİLER?

Ala yaptığı son dakika açıklamasında, "Yeniden Refah'la yaptık görüşmelerimizi, bir mutabakata varamadık. Çünkü bizden daha ilk görüşmelerde ve ondan sonra da istedikleri yerler, bizim zaten yüzde 50'nin üzerinde oy aldığımız iller ve büyükşehirler oldu. Kocaeli'de yüzde 55 almışız. Sakarya'da yüzde 65 ile seçilmiş. İlçe olarak İnegöl. Yüzde 65 ile seçilmiş. 100'e yakın ilçeydi. O kadar detayına girmek istemiyorum. Kütahya'yı, başka yerleri istediler" dedi.

"ANLAŞAMADIK"

Görüşmede anlaşamadıklarını söyleyerek sözlerini sürdüren Efkan Ala, "Görüşmelerde şöyle bir anlayıştan hareket ettik. Bizde olan, yüzde 50'nin 60'ın üstünde olan il ve ilçeyi vermemizin ne anlamı olabilir? Burada bir anlaşma sağlanamadı. Anlaşamama konusunda anlaştık. Mutabakata varılmadı ve ondan sonra da Cumhur İttifakı çatısı altında değil Yeniden Refah Partisi. Bazı yerlerde, toplantılarda, bazı adayları bunu özellikle söylüyorlar. Çok net açık biçimde Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı içerisinde değildir" dedi.

CHP'YE YARAYACAK

Yeniden Refah Partisi'nin bu kararının CHP'ye yarayacağını söyleyen Ala, "Soru şu; Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na dahil mi? Değil. Yeniden Refah Partisi birçok yerde seçime gidiyor. AK Parti ile CHP'nin yarıştığı yerlerde Yeniden Refah Partisi de belediye başkanlığı seçimine giriyor. Bu sonuçta kime hizmet eder? Kim buradan kazançlı çıkar? Siyaset profesörü olmaya gerek yok. Tabii ki bizim tabanımızdan, sağ kesimden alıyor. Tabii ki CHP kazançlı çıkar. Vatandaşlarımızın sandığa giderken bunu dikkate alacaklarına inanıyorum. Takdir kendilerinindir" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç