Edirne'de toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Edirne'de toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı

Edirne'de toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldığı açıklandı. Zamla birlikte ETUS şehir içi toplu ulaşım ücreti öğrenci 11 lira 90 kuruşa, sivil ise 16 lira 80 kuruşa yükseldi.

Yerel Haberler 5 Eylül 2023 22:40 0
Edirne'de toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı

Son dakika: Edirne'de toplu ulaşım ücretlerine zam yapıldı.

Akaryakıt fiyatlarındaki artış ile birlikte illerde toplu ulaşım zamları açıklamaya devam ediyor. Gelen son dakika açıklamasında Edirne'de toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldığı açıklandı. Zamla birlikte ETUS şehir içi toplu ulaşım ücreti öğrenci 11 lira 90 kuruşa, sivil ise 16 lira 80 kuruşa yükseldi.

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, zam kararının ardından yaptığı açıklamada, “Zam talebimiz bizi tatmin etmediği takdirde yine aynı şeylerle karşı karşıya kalacağımızı bilmenizi isterim. Çünkü kontak kapatmak bize yakışmaz. Bizim mesleğimiz, işimiz bu ama biz araçlarımızı artık hareket ettiremeyeceğiz. Şu anda günlük 2 bin 500-3 bin TL zararla günü kapatıyoruz. Hiçbir ticarethane zararla kapadığını günü devam ettirmez.” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise zam kararına ilişkin, “Burada siyaset yapmıyoruz. Burada esnafımızdan rahatsız da olmuyoruz. 6-7 ay sonra seçim var. Hepimiz bu esnafa gideceğiz, ‘Bize oy verin’ diyeceğiz. Demeyecek miyiz? Diyeceğiz. Bu esnafta gelecek derdini bize anlatacak çünkü o esnafın tarifesinin artışını kanun bize vermiş yetkiyi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç