E Ticarette Yeni Dönem: İnternet Üzerinden Alış Verişte Yasaklar ve Yenilikler Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

E Ticarette Yeni Dönem: İnternet Üzerinden Alış Verişte Yasaklar ve Yenilikler Geliyor

e Ticarette yeni dönem başlıyor. Edinilen bilgilere göre e ticarette önemli değişiklikleri içeren düzenlemede son aşamaya gelindi.

İş Dünyası 20 Ekim 2022 09:22 0
E Ticarette Yeni Dönem: İnternet Üzerinden Alış Verişte Yasaklar ve Yenilikler Geliyor

İnternet üzerinden alış verişte yeni dönem başlıyor.

E Ticaret sektörü, özellikle pandemi döneminde oldukça yaygınlaştı. Hemen hemen herkes artık market alış verişlerini bile internet üzerinden veriyor ve evlerinden çıkmadan ya da markete gidip zaman harcamadan alış verişini yapmış oluyor. Bunun üzerine harekete geçen devlet, e ticarette yeni düzenlemeler yaptı.

Sabah Gazetesi'nde yayınlanan habere baktığımızda Ticaret Bakanlığı'nın düzenleme için taslak metnindeki detaylara yer verildi. E pazaryerlerinin istediği komisyonu ya da indirimi uyguılamayan satıcılar, e ticaret platformlarındaki işyerlerindne çıkarılamayacak. E Ticaret sitesi, satıcıları indirim yapmaya zorlanmayacak. Bunun yanı sıra bir siparişin verilmesi ve paranın ödenmesinin ardından 5 günlük süre olacak. E Ticaret sitesi, bu parayı 5 gün içinde satıcının hesabına göndermek zorunda.

İKİNCİ EL MALLAR

İkjinci el ürünlerin satışı için ayrı bir kategori açılacak ve ürünler bu sayfa üzerinden satışa sunulacak.

Diyelim ki bir sipariş verdiniz. Bu siparişinizin parasını ödemeden önde karşınıza bir ekran çıkacak ve tüm masraflar, vergiler dahil ödenecekl paranın tüm detayları sizlerle paylaşılacak.

Öte yandan e ticaret siteleri, sitede işyeri kiralayacakların bilgilerini belgelerle doğrulayacak ve tanıtıvı bilgiler doğrulanmadan ona hizmet vermeyecek. Senede 2 defa bilgiler kontrol edilecek ve bilgilerin güncelliği tespit edilecek. 

Satıcılar ürünlerinden sorumlu olmayacak ve ürünün yasa dışı olduğunu tespit eden platform, içeriği 24 saat içinde kaldıracak ve ilgili birimlere bununla ilgili bilgi verilecek. 

GERİ AL BUTONU GELİYOR

İnternet üzerinden sipariş verirken kişinin bilgilerini yanlış girmemesi için özet sipariş formu ile geri al gibi butonlar yer alacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç