E Devlet Kredi Kartı Aidat iadesi Nedir, Nasıl Yapılır? Gelen Son Dakika Mesajı Gündem Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

E Devlet Kredi Kartı Aidat iadesi Nedir, Nasıl Yapılır? Gelen Son Dakika Mesajı Gündem Oldu

E Devlet kapısı üzerinden kredi kartı aidatının iadesi alınıyor mu? Kredi kartı aidatı iadesi için neler yapılmalı? İşte son bilgiler ve açıklama.

Kredi 19 Kasım 2022 13:52 0
E Devlet Kredi Kartı Aidat iadesi Nedir, Nasıl Yapılır? Gelen Son Dakika Mesajı Gündem Oldu

e Devlet'ten kredi kartı aidatı iade ediliyor mu? Son dakika açıklaması geldi.

Sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımalrda e devlet kapısı üzerinden kredi kartı aidatı yapıldığı iddia ediliyor. Bu iddialar sonrası vatandaşlar, kredi kartlarına verdikleri aiatları geri alabileceğini düşünerek internet üzerinden bu konuda araştırmalara başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda kredi kartı aidatlarına ilişkin detaylara yer verdik.

Bankalar tarafından kredi kartı aidatları ile ilgil yapılan açıklamada, "Kredi Kartı Aidatı, bankanın kredi kartları ve ek kartları hizmeti karşılığında kart sahibi için düzenlenen ücrettir" denildi. Bu aidatlar yıllık olarak kredi kartı kullanıcılarından tahsil edilmektedir.

AİDAT İADESİ E DEVLET ÜZERİNDEN YAPILIYOR MU?

Sosyal medya üzerinde, e devlet kapısından başvuru yapılması durumunda kredi kartı aidatının iade edilebileceğine yer verildi. Bu iddialar sonrası vatandaşlar , nasıl başvuru yapabileceklerini, kredi kartlarına verdikleri aidatları nasıl geri alabileceklerini araştırmaya başladı.

Ancak bu iddialar asılsızdır. Dolandırıcılar, e devlet kapısı düzeni ile oluşturdukları sahte internet sitelerinden bu konuda paylaşım yapıyor. Yapılan paylaşımda kişilerin bilgilerini girmesi gerektiğine yer veriliyor. Ancak bu siteler gerçek e devlet kapısı değildir. Adres çubuğunda linke baktığınızda turkiye.gov.tr yazmadığı görülüyor. Buralar genellikle bu isimlere e devlet ismine yakın sahte isimler alıyor ve bu isimleri kullanarak vatandaşları, sanki o sayfa e devlet sayfasıymış gibi göstererek bilgilerinizi çalıyor. Bu sitelere itibar edilmemesi gerekiyor. Bu sitelere bilgilerinizi girmeyin.

MESAJ BİLE GÖNDERİYORLAR

Dolandırıcılar, vatandaşların telefon numaralarını bir şekilde ele geçirerek onlara sahte internet sitesi linkli mesajlar yolluyor. Bu mesajlara itibar edilmemesi gerekiyor. O mesajlardan biri şu şekilde

Bu konuda yapılan açıklamada bu mesaja dikkat edilmesi gerektiği bildirildi. Linke tıklanması durumunda internet bankacılığı şifreleriniz ile bilgileriniz dolandırıcıların eline geçiyor.  E Devlet üzerinden kredi kartı aidatı iadesi diye bir durum yoktur.

KREDİ KARTI AİDATI NASIL GERİ ALINIR?

Bunun için tüketici hakem heyetine başvuru yapmanız gerekecek. Yapacağınız başvuruda kredi kartlarından aidat almanın doğru olmadığını belirterek iade alabilirsiniz.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç