E Devlet isim Soy isim Değişikliği Ne Zaman Sonuçlanır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

E Devlet isim Soy isim Değişikliği Ne Zaman Sonuçlanır?

e Devlet üzerinden yapılan isim soy isim değişikliği sonuçları için geri sayım başladı. İşte sonuçlar hakkında son bilgiler.

Yerel Haberler 30 Eylül 2022 10:57 14
E Devlet isim Soy isim Değişikliği Ne Zaman Sonuçlanır?

e Devlet isim değişikliği sonuçları ne zaman açıklanır?

E Devlet  üzerinden isim değişikliği yapan vatandaşlar, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda söz konusu başvurunun sonuçlarına dair detaylara yer verdik.

KİMLER İSİM SOY İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YAPABİLİR?

E Devlet kapısı üzerinden deam eden isim soy isim değişikliğinde başvuru şartları şu şekilde açıklandı: "Bu hizmet, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun Geçici 11. maddesi uyarınca, 2525 sayılı Soyadı Kanununun 3. maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan, genel ahlaka uygun olmayan, toplum tarafından gülünç karşılandığı değerlendirilen ad ve soyadlarının il veya ilçe idare kurulu tarafından verilecek kararla değiştirilmesine yönelik başvuruyu kapsamaktadır. Yukarıda belirtilen gerekçeler dışında kalan ad ve soyadı değişikliği talepleri için mahkeme kararı alınması gerekmektedir"

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

e Devlet kapısı üzerinden başvuru yapan vatandaşların bu başvuruları Nüfus Müdürlüğü İl / İlçe İdare Kurulu tarafından değerlendirmeye alınacak. Değerlendirmeye alınacak isim soy isimler, kurul kararının ardından değiştirilecek ya da değiştirilmeyecek.

Yukarıda yazılan şartları taşıyanların başvurularının kabul edileceği ve isimlerinin belli olacağına yer verildi. Sonuçlar e devlet kapısı üzerinden sorgulanabilecek. Siz de başvuru durumunuzu öğrenmek için il ilçe nüfur müdürlüğü idare kuruluna müracaat edebilirsiniz.

Sonuçlar kısa sürede kurul tarafından değerlendirilerek ve sonuçlar açıklanacak.

Siz kaç gündür sonuç bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2 ay oldu daha açıklanmadı 24 tarihinde süresi bitti ama isim değismedi daha aynı sekilde devam edecekmi yoksa basvurum sıfırlandımı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
23 08 2022 başvuru da bulundumne zaman açıklanacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
40 gündür bir sonuç açıklanacak.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
23 08 2022 başvuru da bulundum ne zaman açıklanacak.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
23 08 2022 başvuru da bulundum ne zaman açıklanacak.