Düşüş Sonrası Altında Kritik Tahmin Geldi: Borcu Olan Ödesin Yaz Aylarında...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Düşüş Sonrası Altında Kritik Tahmin Geldi: Borcu Olan Ödesin Yaz Aylarında...

Son dakika haberi: Altın piyasasında hareketlilik devam ediyor. Bir son dakika açıklaması geldi ve İslam Memiş, yaz aylarında yeni zirvelerin görülebileceğini söyledi.

Altın 30 Mart 2022 08:39 0
Düşüş Sonrası Altında Kritik Tahmin Geldi: Borcu Olan Ödesin Yaz Aylarında...

Son dakika : Düşüşe geçen altın fiyatları ile ilgili kritik tahmin yayımlandı.


Altın uzmanı İslam Memiş'ten son dakika açıklaması geldi. Önceki gün Rusya ile Ukrayna arasında yapılan görüşmeden ilk olumlu sonuçların çıkmasının ardından düşüşe geçen altın fiyatlarında şu sıralar 900 lira seviyeleri görülüyor.


GÖRÜŞME SONRASI 890 LİRAYA GERİLEDİ


Görüşmeden sonra Rusya ile Ukrayna tarafından gelen açıklamalar sonrası gram altın 890 lira seviyesine kadar gerilemişti. Bu gerileme sonrası biraz toparlanan gram altın şu sıralar 904 lira seviyesinde işlem görüyor.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Memiş, dünkü görüşmeden olumlu sonucun çıkması ile piyasalarda olumlu bir hava estiğini söyledi ve altın, emtia ve kripto varlıklarda düşüş meydana geldi. Memiş açıklamasında piyasalarda belirsizliğin hala devam ettiğini, dünya ekonomilerinin nefes alacağı kısa vadeli iyimser bir ortamın piyasaları etkileyeceğini söyledi. Savaşın kontrollü bir şekilde 2-3 yıl devam edeceğini söyleyen Memiş, yeni bir dünya sisteminin olduğunu, ateşkes sağlanma bile bunun sürdürülmesinin zor olduğunu söyledi.


Sürecin kontrollü bir şekilde devam edeceğini söyleyen Memiş, "Emtia ve dolarda bir gerileme ve borsalarda yükseliş göreceğiz. Şunu unutmayalım, dünya ekonomilerinde ciddi bir daralma var. Dolar veya altın borcu olanların veya yazın düğün yapmak isteyenler bu kısa vadeli geri çekilmeyi bir fırsat olarak görmeli. Neye ihtiyacı varsa almalı ya da borcunu ödemeli" dedi. Enflasyon artışının ülke ekonomilerinde daralmaya neden olduğunu belirten İslam Memiş, "Bayram havası olursa bunun geçici olduğunu görmek gerekiyor. Ona göre hazırlık yapın" dedi.


BORCU OLANLAR İÇİN FIRSAT


Daha önce yaptığı açıklamada gram altının 900 lira üzerindeyken alınmaması gerektiğini ifade eden Memiş, "915 TL seviyelerine kadar geriledi. Manipülasyon piyasalarında sert düşüşler ve sert yükselişler yaşanacak. Gram altında alım seviyesi için 850 TL ile 900 TL aralığı halen geçerli. Ons altında ise 1.880-1.900 dolar aralığı alım fırsatıdır. Dolar seviyesi de alım fırsatı sunuyor. 14.80 TL altında kademeli olarak alabilirler. Borcu olanlar için iyi bir fırsat" dedi.


YENİ ZİRVELER GELEBİLİR


Yazın dolar kuru ile altında ve gümüşte yeni zirveler olabileceğini söyleyen Memiş, "Altın fiyatı, dolar ve gümüşte yeni bir zirveler görebiliriz" ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç